București și Baia Mare, finale… la declarații

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 aprilie 2015

578 handbal masculinCSM București și HCM Constanța s-au aflat în luptă directă pentru un loc în fruntea Ligii Naționale. Într-un meci din etapa a 24-a, campionii și-au încordat mușchii și au câștigat partida, cu 25-21. Pentru CSM a devenit clar în acel moment că nu mai prinde podiumul și trebuie să câștige meciurile din deplasare pentru a prinde cupele europene. HCM a urcat pe locul 1, dar a pierdut în ultima etapă cu Dinamo și a ajuns la un play-off cu… CSM București.

„Partea bună este că avem o deplasare mai ușoară, ca distanță, la București!”, a râs Ali Nurhan, directorul general al HCM, care ar fi dorit un prim tur cu Știința Bacău, echipă cu care s-a bătut pentru campionat în ultimele trei sezoane: „Ne întâlneam două echipe mai amărâte. N-am reușit, însă, să scoatem un egal la Dinamo, lipsa lui Laurențiu Toma în acel joc, factor determinant, a cântărit foarte mult. Așa vom întâlni CSM București, deci se bat săracii cu bogații, dar am mare încredere în băieți. Mi-ar plăcea să lucrez la o echipă precum CSM București, care are în lot mai mulți jucători tineri, dar experiența contează la acest nivel. Aceasta nu se poate căpăta după 1-2 ani”, a spus el.

CSM București-HCM Constanța este un meci pentru titlu, pentru că ambele echipe își doresc să ajungă spre sfârșitul lui mai în finala Ligii Naționale. „Obiectivul nostru este o calificare în cupele europene, dar ne gândim și la titlu, de ce nu? Băieții sunt conștienți că sunt în fața unei mari performanțe. Acest culoar cu HCM Constanța și HC Odorhei nu e rău, oricum este mai bun decât cu Dinamo și Minaur”, a declarat Bogdan Vasiliu, președintele secției de handbal a lui CSM București. „Ne batem numai la locul 1, chiar și în situația în care suntem, pentru o nouă prezență în Europa, în Champions League sau Cupa EHF”, a precizat Ali Nurhan.

După rezultatele și evoluțiile din ultimele luni, HCM Constanța este favorită cu CSM București, mai ales că ar urma să joace două partide pe teren propriu în cazul în care va pierde în Capitală. „Ne așteaptă meciuri foarte grele. HCM Constanța are experiență, jucătorii știu să țină de minge, dar numai de noi depinde să câștigăm. Meciul de acum 3 săptămâni nu se va mai repeta. Băieții sunt 160% motivați să învingă HCM”, a prefațat jocul Bogdan Vasiliu, care îi invită pe bucureșteni la meci pentru că vor avea ce să vadă.

Atât CSM București, cât și HCM Constanța au criticat programul meciurilor din turul 1 al play-off-ului. Prima confruntare a fost programată miercuri, 15 aprilie, iar a doua pentru 6 mai. Pauza este cauzată de programul echipei naționale. „Nu știu cine a gândit o astfel de programare, dar nu este posibil să ai pauză peste 20 de zile între cele două partide!”, a declarat Ali Nurhan.

„FRH trebuia să se gândească și la interesele cluburilor, acest program este cel puțin neinspirat. Vom avea nouă jucători la loturi, iar la două zile de la revenirea lor, vom avea meci în deplasare cu HCM Constanța. Cu cine și când să pregătim acest joc decisiv pentru tot sezonul nostru?”, a comentat și Bogdan Vasiliu, îngrijorat de situația existentă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!