Bucureștiul, mai periculos ca Parisul

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 26 februarie 2016

Bucureștiul se află pe locul 10 în topul celor mai nesigure orașe din Europa, potrivit sondajului anual realizat de cabinetul de consultanță Mercer. Deși în capitala noastră crima organizată nu este așa de întâlnită ca în alte orașe de pe Bătrânul Continent, autorii clasamentului spun că, de data aceasta, corupția endemică ne-a plasat pe deloc onorabilul loc zece. Potrivit Business Insider, autorii clasamentului au ținut cont în primul rând de securitatea individuală, una dintre componentele-cheie ale studiului. Alți indicatori luați în calcul au fost stabilitatea internă, nivelul criminalității, eficiența aplicării legii și relațiile internaționale.

Sondajele cabinetului de consultanță Mercer, realizate în fiecare an, sunt folosite de autorități și de companiile multinaționale pentru remunerarea corectă a celor trimiși să lucreze în străinătate.

Pe primul loc, deloc surprinzător, se află Kievul, orașul ucrainean unde protestele de pe Maidan au degenerat în confruntări violente cu poliția și sute de oameni au fost răniți. Urmează în clasament Belgrad (Serbia) și Atena, capitala greacă. Autorii spun că orașul elen a fost clasat pe locul 3 din cauza afluxului de imigranți care au luat cu asalt, în ultimul an, Grecia. Sofia (Bulgaria), Budapesta (Ungaria), Madridul (Spania), Roma (Italia), Riga (Letonia) și Zagrebul (Croația) urmează în top.

Pe locul zece e Bucureștiul, iar autorii clasamentului spun că, deși violențele sunt reduse în România, orașul se află pe această poziție din cauza corupției care a cuprins întreaga țară. Bucureștiul este chiar mai periculos decât Parisul lovit de atentate – capitala Franței s-a situat pe locul 12, chiar după Londra.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!