Bucurie până la Hagi

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 3 martie 2014

Bucurie mare la București după aflarea grupei din care va face parte România în încercarea de a se califica la EURO 2016. Dacă nu știți, adversare ne sunt Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord și Feroe. Oamenii de fotbal au început să dea declarații încercând să fie care mai de care mai ditirambic, zâmbetele au început să apară pe fața celor din federație, fotbaliștii s-au întrecut și ei în a se bucura.

Atmosfera spune că mai toată lumea se vede deja calificată la europene. Într-o anume măsură, o dreptate există: automat se califică primele două locuri din fiecare grupă, plus cel mai bine clasat loc 3. Privind grupa vom constata că de Ungaria nu ne poate fi teamă, am mai bătut-o, Insulele Feroe ne pot face să zâmbim, Irlanda de Nord și Finlanda sunt două pietre de care ne-am obișnuit să nu ne împiedicăm. De aici încep alte socoteli.

Primele vin chiar de la adversare. Toate, dar absolut toate, inclusiv Insulele Feroe, au anunțat că singura lor problemă este Grecia și că trag la locul al doilea în grupă. Nimeni nu se mai sperie de România, mai ales de când echipa noastră nu mai este de ceva vreme capabilă să se bată de la egal la egal cu forțe ceva mai serioase ale fotbalului. Așa că suntem tratați conform nivelului.

Următoarele vin de la Victor Pițurcă. Singurul care în marea de frenezie care a cuprins specialiștii și-a păstrat calmul și a îndemnat la prudență. Este drept, știm și de ce, Pițurcă știe bine care-i sunt capacitățile și, mai ales, care sunt capacitățile actualilor jucători ce se pot aduna sub culorile naționale. Așa că prudența este mai bună decât orice altceva.

Problema ar putea surveni după alegerile FRF. Dacă Popescu le câștigă și Hagi vine pe banca naționalei, așa cum se aude, România are șansa să nu ajungă nici la meciurile de baraj, din postura de a treia echipă a grupei.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!