Bucuroasă că nu a dezamăgit

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 iulie 2015

588 branzaScrimera Ana Maria Brânză a declarat la sosirea în ţară din Azerbaidjan, că se bucură că nu a dezamăgit, obţinând medalia de aur atât cu echipa, în proba de spadă, cât şi la individual, la Jocurile Europene de la Baku.

“Totul părea foarte uşor pentru noi, înainte să plecăm la Baku. Toată lumea ne aştepta acasă cu aurul, mă bucur că nu am dezamăgit. Nu a fost atât de uşor precum a părut, chiar dacă Italia şi-a permis să vină cu garnitura a doua, Estonia era cu formula completă, Rusia poate face trei echipe la fel de bune, care să pună probleme oricui. Au fost nume mari, dar am reuşit să ne facem asalturile, să trecem de fiecare adversar şi să avem parte de antrenamente cu public. Pentru noi, nu s-a terminat totul aici, de abia acum începe marea provocare. Ne bucurăm că am reuşit să ducem România în prima jumătate a clasamentului pe medalii”, a declarat Ana Maria Brânză.

Colega sa de echipă, Simona Gherman a afirmat că şi-ar fi dorit să ajungă în finală la individual, împreună cu Ana Maria Brânză: “Era mai frumos să fie o finală românească, dar din păcate eu nu am ajuns acolo. Ana şi-a făcut datoria, am lăsat tot greul pe umerii ei”, a spus ea.

Sportivii români au încheiat Jocurile Europene de la Baku pe locul 17 din 42 de naţiuni care au punctat în clasamentul pe medalii, cu 12 medalii, din care trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz.

Pe primul loc al clasamentului s-a clasat Rusia, cu un total de 164 de medalii (79 aur, 40 argint, 45 bronz), urmată pe podium de Azerbaidjan, 56 de medalii (21 aur, 15 argint, 20 bronz) şi de Marea Britanie, cu 47 de medalii (18 aur, 10 argint, 19 bronz).

România a participat în competiţie cu 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, care au concurat în 22 de discipline. La prima ediţie a Jocurilor Europene au participat peste 6.000 de sportivi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!