Budescu, în atenția naționalei

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 26 februarie 2016

618 budescuDaniel Isăilă, unul dintre secunzii lui Iordănescu la naţională, susţine că transferul lui Constantin Budescu (27 de ani) în China, la Dalian Yifang, echipă din liga a doua, nu-l va afecta din punct de vedere al convocării la prima reprezentativă

„Faptul că s-a dus în China nu reprezintă o problemă de nerezolvat. Vom face toate eforturile, cu siguranţă, vom găsi mijloace să-l urmărim şi să-l monitorizăm în continuare”, a spus antrenorul în vârstă de 43 de ani.

Faptul că Budescu rămâne în calcule pentru Euro 2016 este susţinut şi de motivaţia pe care Isăilă a dat-o atunci când a fost întrebat de ce Tănase n-a mai fost convocat în ultima vreme. „Tănase a avut probleme pentru că el nu a jucat în China. A jucat foarte puţin sau deloc. Asta a fost şi problema pentru care a plecat din China”, a completat Isăilă.

Şi Florin Prunea, preşedintele celor de la CSMS Iaşi, a spus că fostul lider al celor de la Astra nu trebuie să lipsească de la turneul final, în ciuda faptului că s-a transferat în China. „Ce impediment este ăsta, că dacă joci în China, nu mai ai şanse la naţională? Este un campionat de 50 de ori mai valoros decât cel al României. Uitaţi-vă ce investiţii se fac şi ce jucători se duc acolo. Adevărat, Budescu este în Liga 2 din China, dar şi acel campionat ca ritm şi ca organizare este mult mai puternic decât Liga 1.

Dacă el este sănătos şi în formă, atunci trebuie chemat pentru că este unul dintre puţinii jucători de la noi care poate face diferenţa în orice moment”, a spus preşedintele celor de la CSMS Iaşi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!