Budescu în China

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 25 martie 2016

622 budescuConstantin Budescu nu a fost convocat de Anghel Iordănescu pentru partidele amicale cu Lituania şi Spania, iar selecţionerul spune că fostului star al Astrei îi va fi greu să mai prindă naţionala din liga secundă a Chinei.

Budescu spune totuşi că era pregătit să reprezinte naţionala şi nu regretă transferul în China, chiar dacă decizia l-ar putea costa prezenţa la Euro 2016. Fostul jucător al Astrei spune că a acceptat să plece fiind convins că timpul scurt rămas până la Euro îl va face pe selecţioner să se bazeze în continuare pe el: „Nu se pot schimba multe în jocul meu în 2, 3 luni”.

„Probabil contează şi transferul în China, şi faptul că n-am avut nici meciuri în picioare… Dacă am început campionatul şi am făcut toată pregătirea, normal că eram pregătit. Dar nu pot să zic că veneam la naţională, dădeam nu ştiu câte goluri şi câştigam. Pregătit sunt.

Iordănescu mi-a spus să iau cea mai bună decizie pentru mine şi pentru familia mea. M-am gândit şi la naţională, dar mi-am spus că nu sunt aşa multe luni până la Euro şi nu se pot schimba multe în jocul meu. De aceea am făcut această alegere. Mi-au spus că o să încerce să mă urmărească şi să vadă ce se va întâmpla. Eu sper şi îmi doresc foarte mult să fiu acolo, orice jucător îşi doreşte asta.

Am jucat deja în două meciuri şi e un fotbal diferit faţă de cel din România. E un nivel foarte ridicat şi toate echipele din liga a doua sunt echilibrate. Pentru mine este mai greu aici decât în România. E mai mult pe forţă, pe viteză, îi driblezi şi vin înapoi… e greu”, a declarat Budescu într-o emisiune televizată.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!