Bufonii care râd

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 5 noiembrie 2015

Zilele care au trecut au fost marcate de tragedia din Clubul Colectiv. 32 de morți, zeci de persoane aflate în stare gravă și alte zeci rănite, acestea sunt cifrele unui sistem care este atât de bolnav încât a ajuns să ucidă. S-au născut sute de întrebări, au apărut milioane de gânduri, poate pentru unele dintre ele vor exista și răspunsuri. Cert este că ne-am aflat în fața unei tragedii despre care majoritatea nici nu și-a închipuit că se va întâmpla.

Ceea ce nu pot pricepe este de ce exact în cele 3 zile de doliu național s-a jucat fotbal. Da, FRF și LPF au permis etapei să meargă înainte. Era etapa așa de importantă? Nu. Fotbalul românesc este nul și oricine s-ar afla pe terenurile acelea nu ar conta. Ar fi venit cineva în plus la stadioane pentru a mai uita de gândurile negre de acasă? Nici pe departe. În seara meciului lui Dinamo ieșeam din spitalul Floreasca, acolo unde fusesem să aflu în ce stare se mai află un prieten. Am văzut doar grupuri anemice de suporteri, tăcute. Am înțeles apoi și de ce. Veniseră să protesteze împotriva faptului că se juca. Fanii au și părăsit tribuna și pentru acest lucru au parte de respectul meu.

L-am interpelat prin intermediul unei rețele de socializare pe domnul Răzvan Burleanu, aflat în postura de președinte al Federației, pe care l-am întrebat de ce a permis etapei să se desfășoare. Nu am primit nici în ziua de azi un răspuns. I-aș întreba și pe alții același lucru, dar voi primi din partea lor nimic mai mult decât tăcerea prostească a unor personaje care habar nu au pe ce lume trăiesc.

Și am așteptat ca Regele să devină Rege. N-a putut. Regele doar a învins cu 5-1.

Suntem în singurul loc din lume în care bufonii își permit să râdă.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!