Buget mare pentru Gâlcă

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 1 aprilie 2016

623 galcaCostel Gâlcă este pe cale să câştige încrederea conducerii şi să obţină un nou mandat la Espanyol. Actualul contract expiră în vară şi fostul antrenor al Stelei are ca obiectiv să termine în primele 12 echipe în Primera. Dacă-şi va atinge obiectivul, va avea un buget de transferuri destul de generos pentru o echipă de talia lui Espanyol, în jur de 45 de milioane de euro.

Espanyol şi-a revenit în ultimele etape, după un început greoi cu Gâlcă pe bancă. Echipa are şanse mari să se salveze de la retrogradare, după ce a reuşit să ajungă la 7 puncte diferenţă între locul pe care-l ocupă şi primul care duce în liga secundă. Espanyol a pierdut un singur meci din ultimele cinci partide din Primera şi pare că este pe drumul cel bun. Mai ales că programul până la final este destul de accesibil.

Momentul în care Gâlcă şi-a salvat postul a fost după eşecul cu 0-5 în faţa lui Real Sociedad. Atunci a realizat că jocul său ofensiv nu este şi eficient, astfel că a trecut la un 4-1-4-1 mai pragmatic. Astfel, au venit şi rezultatele. Într-un interviu acordat pentru El Mundo Deportivo, Gâlcă a afirmat că a încercat să imprime la Espanyol un joc ofensiv, plăcut suporterilor, care să aducă şi rezultate: „Vin de la o echipă precum Steaua, unde trebuie să ataci mereu. Asta am încercat să fac şi la Espanyol”, a explicat fostul antrenor al Stelei.

Dacă va reuşi să termine în primele 12 echipe din Primera, Costel Gâlcă are şanse mari să primească un nou contract. Odată cu acesta, ar avea acces şi la un buget destul de bun de transferuri. Potrivit planetadeporte.es, Espanyol ar urma să investească în vară în jur de 45 de milioane de euro în transferuri. Este o sumă considerabilă, dacă luăm în considerare că echipa catalană s-a confruntat în ultimii ani cu grave probleme financiare şi s-a mizat pe aducere de jucători foarte ieftini sau liberi de contract. Este şi un motiv pentru care Gâlcă nu a primit prea multe întăriri în iarnă, deşi echipa era în suferinţă.

Acum, echipa a fost preluată de chinezul Chen, care a anunţat că îşi doreşte să ajungă în grupele Ligii Campionilor, în următorii trei ani. Conform celor de la planetadeporte.es, unul dintre numele aduse în discuţie este Andriy Yarmolenko, de la Dinamo Kiev, jucător care a fost curtat de mai multe cluburi importante din Europa.

În prezent, Espanyol ocupă locul 12 în Primera, la şapte distanţă de zona retrogradării. dar clasamentul este destul de strâns. Între locul 15 şi locul 8 sunt doar şase puncte diferenţă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!