Buget suplimentat pentru turneul WTA

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 septembrie 2015

597 szaboMinistrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat la Sala Dinamo că bugetul MTS va fi suplimentat în luna octombrie pentru organizarea turnerului WTA de la Bucureşti în 2016.

„În România se desfăşoară foarte multe eveneimente internaţionale, Campionatul Balcanic de Canotaj, la Iaşi, Campionatul European de Juniori la kaiac-canoe. În paralel mergem la Ministerul Tineretului şi Sportului cu promovarea sportului de masă. Eu încerc să conving pe toată lumea că sportul înseamnă o investiţie, nu o cheltuială. Sportul înseamnă şi promovarea imaginii ţării tale şi prin sport vezi potenţialul economic şi social al ţării tale.

Simona Halep este un model pentru toată România şi nu întâmplător organizăm cu ajutorul Guvernului României un turneu la noi acasă, tocmai pentru a le avea pe jucătoarele noastre acasă în faţa publicului din România. Premierul mi-a promis că în luna octombrie va suplimenta bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului ca să putem să organizăm şi anul viitor turneul de tenis”, a declarat Szabo.

În anii precedenţi taxa WTA în valoare de aproximativ 250.000 de euro şi alţi 200.000 de euro, cheltuieli eligibile ale turneului WTA de la Bucureşti, au fost suportate de către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului şi Sportului, a participat la Sala Dinamo la un eveniment sportiv, Genpact Sports Day, dedicat copiilor din medii dezavantajate şi organizat în colaborare cu fundaţia United Way. La eveniment au participat 1.000 de copii cărora le-au fost prezentate 15 sporturi, printre care tenis, judo, înot şi gimnastică.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!