Bugetarii, în continuare fără tichete de masă și vouchere de vacanță

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 18 decembrie 2015
PENSIONARI - CASA JUDETEANA DE PENSII - BACAU

Bugetarii, fără beneficii extra-salariale și în 2016

Bugetarii nu vor putea să beneficieze de tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanță și premii în anul 2016, așa cum reiese dintr-un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial, aceasta fiind, practic, o prelungire a situației aplicabile în 2015. De asemenea, persoanele care lucrează la stat nu se vor putea bucura nici de ajutoare sau indemnizații la încetarea activității, iar munca suplimentară va fi compensată numai cu timp liber corespunzător, scrie avocatnet.ro.

Astfel, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, instituțiile și autoritățile publice nu vor acorda anul viitor personalului propriu tichete de masă, tichete cadou, prime de vacanță, vouchere de vacanță și premii. Regula va fi valabilă indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare al acestora, inclusiv pentru activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice.

Mai precis, în cazul instituțiilor publice, este vorba de bugetarii care lucrează în Parlament, Administrația Prezidențială, ministere, celelalte organe de specialitate ale administrației publice, alte autorități publice, instituțiile publice autonome, dar și instituțiile aflate în subordinea/coordonarea acestora, adaugă avocat.net.

În ceea ce privește instituțiile publice locale, sunt vizate comunele, orașele, municipiile, sectoarele municipiului București, județele, municipiul București, instituțiile și serviciile publice din subordinea acestora, care au personalitate juridică, indiferent cum este finanțată activitatea acestora.

Totuși, vor exista și anumite excepții, așa cum dispune OUG nr. 57/2015. Concret, sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale vor putea să primească premii. Totodată, vor putea să acorde tichete de masă instituțiile finanțate integral din venituri proprii, serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

Orele suplimentare nu se plătesc

O altă măsură aplicabilă anul viitor în sectorul bugetar este compensarea doar cu timp liber corespunzător a muncii suplimentare, a muncii în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care nu se lucrează.

„În anul 2016, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora, cu excepția situațiilor când prin prezenta ordonanță de urgență se dispune altfel”, scrie în ordonanța de urgență publicată vineri.

Pe deasupra, în 2016 nu se vor acorda nici ajutoare sau, după caz, indemnizații la ieșirea la pensie, la retragere, la încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă. Excepție de la această regulă va face doar situația în care încetarea raporturilor de muncă/serviciu va fi ca urmare a decesului angajatului.

Neacordarea tuturor acestor drepturi pentru bugetari este o măsură valabilă și în anul curent. Potrivit inițiatorilor propunerii de act normativ, prelungirea acesteia cu încă un an este necesară pentru încadrarea în ținta de deficit bugetar pentru anul 2016.

Inițiatorii subliniază că, prin prelungirea măsurii, în anul 2016 se va face o economie de 14,4 miliarde de lei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!