Bulgari îngrămădiţi într-un flat, descoperiţi şi evacuaţi

Articol publicat in sectiunea Imigranţi în UK pe data 11 martie 2016

uk-magazin-indian

Câțiva indieni au subînchiriat un apartament în Tunbridge Wells, Anglia, fără permisiunea proprietarului, unui grup de bulgari; funcţionarii de la Sănătatea Mediului au fost chemaţi în urma unei raportări de supraaglomerare pentru a inspecta apartamentul, rezultatul fiind evacuarea imediată a bulgarilor, chiar dacă aceştia plătiseră indienilor, în timp ce indienii dăduseră deja bir cu fugiţii. Mai mult, numele unuia dintre bulgari fusese trecut pe nişte facturi de utilităţi neplătite de-ale indienilor, iar acum acesta trebuie să le achite.

—————————————

„I-am contactat pe cei de la Sănătatea Mediului pentru că se vedea foarte clar ce se întâmplă. Chiar cunoşteam câţiva dintre chiriaşi, erau prietenoşi, oameni muncitori, dar îmi era destul de clar că în apartament locuiesc 12-14 persoane. Pubelele nu făceau faţă cantităţii de gunoaie care se genera, plus că ştiu foarte bine că ai nevoie de o autorizaţie specială pentru un asemenea tip de închiriere.”

Proprietarul unui magazin vecin, declarație pentru courier.co.uk

—————————————

Imediat după incident, Patricia Falkner, un reprezentant al firmei Progress Ltd, care se ocupă de investiţii şi management în domeniul imobiliar şi care are această proprietate în portofoliu, a făcut o vizită la adresa cu pricina.

„Când restaurantul (n.r. al indienilor) a preluat lease-ul spaţiului comercial în urmă cu câţiva ani, apartamentul de deasupra urma să fie folosit ca şi cazare pentru angajaţii afacerii. Bănuiam de ceva vreme că se întâmplă ceva aici, însă, ori de câte ori am trecut pe la adresă ca să verific n-am putut intra pentru că erau lacăte la uşi.”

 

trimiteri-sus-4

Pe străzile Londrei: un român a locuit timp de cinci luni în case părăsite!

Când proprietarul are datorii, chiriaşii ajung în stradă…

26 de români, descoperiți într-un apartament cu trei camere: „Au venit în vizită la Londra!”

Casele supraaglomerate, la ordinea zilei

trimiteri-jos-4

 

Când, în sfârşit, a reuşit să intre în proprietate, după ce a fost informată de inspectorii de la Sănătatea Mediului, femeia s-a îngrozit: „În fiecare din cele patru dormitoare şi chiar şi în sufragerie fuseseră cazate mai multe persoane. Pe podele erau întinse o mulţime de saltele mizerabile, iar apartamentul ajunsese într-o stare de devastare îngrozitoare. N-aş fi lăsat nici măcar un câine de companie să doarmă acolo. Noi am reuşit abia după trei luni să punem apartamentul la punct şi să-l remobilăm.”

—————————————

„Proprietarul restaurantului ne datorează chiria pe mai multe luni şi au rămas şi facturi de utilităţi şi de council tax neachitate. Din păcate, el a convins unul din chiriaşi să-şi treacă numele pe aceste facturi, după ce i-a explicat acestuia că aşa ar fi mai uşor şi că, oricum, avea să-i dea banii înapoi, aşa că bulgarul se află acum în situaţia de a răspunde în faţa curţii”.

Patricia Falkner

—————————————

„Este foarte trist”, a mai spus aceasta, „pentru că aceşti est-europeni nu erau în poziţia de a-şi înfrunta landlord-ul. Ei aveau pur şi simplu nevoie de un loc unde să doarmă noaptea după o zi grea de muncă şi, fără referinţe sau bani de avans, nu au avut încotro. Acum însă apartamentul este finisat şi are toate licenţele necesare pentru a evita astfel de probleme în viitor.”

„Restaurantul Cochin Marine (n.r. al indienilor) rezista pe baza veniturilor de la aceşti chiriaşi, pentru că altfel, neavând mai deloc clienţi, nu era deloc viabil”, a mai declarat vecinul care i-a raportat pe bulgari şi care locuieşte şi el în apartamentul de deasupra magazinului său. „Oricum, cea mai mare parte a mâncărurilor din restaurant nu erau gătite acolo, ci erau aduse în ceaune mari, acoperit cu folie de aluminiu, fiind foarte probabil gătite într-o bucătărie personală. Am auzit că mâncarea era bună, dar pe mine nu m-a tentat.”

În Tunbridge Wells, chiar şi camerele single au ajuns să se închirieze cu £550 pe lună, astfel că chiriaşilor nu le mai rămâne decât să împartă camerele cu alţii, iar când o cameră se dă spre închiriere pe internet, în 30 de secunde îşi găseşte deja pretendenţi.

Potrivit unui purtător de cuvânt al primăriei din Tunbridge Wells, „o bună parte din proprietăţile rezidenţiale din localitate intră în categoria «House in Multiple Occupation (HMO)» (n.r. atunci când camerele se închiriază individual cu chiriaşi neînrudiţi, plus alte condiţii). Aceste locuinţe trebuie să obţină autorizaţie de HMO, iar datoria noastră este să le inspectăm pentru a ne asigura că totul este în ordine.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!