Burleanu apără insolventele

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 27 februarie 2015

571 burleanu

Răzvan Burleanu a declarat, la începutul săptămânii, că nu se putea introduce în manualul de licenţiere pentru Liga I retrogradarea sub formă de sancţiune pentru cluburile intrate în insolvenţă din cauza numărului mare al acestora.

„E o situaţie care te îngrijorează, care nu ajută deloc dezvoltării fotbalului românesc. Dar în acelaşi timp, e o situaţie de fapt şi trebuie să găseşti soluţii pe termen scurt, mediu şi lung. Pe termen scurt, soluţia este modificarea manualului de licenţiere. Pe de o parte, nu se mai retrogradează, dar introducem conceptul de fair-play financiar, astfel încât, de acum înainte, toate cluburile care intră în insolvenţă vor fi depunctate. Ştiu că există voci care solicită retrogradarea, dar gândiţi-vă ce ar fi însemnat să introducem acest sistem de retrogradare, cu câte echipe ne-am fi desfăşurat activitatea la nivelul Ligii I. Prin urmare, rămânem deschişi dialogului, să găsim cea mai bună variantă pentru reglementarea fenomenului. Ceea ce ne dorim toţi este ca angajaţii să-şi primească banii la timp”, a spus Burleanu.

Pe de altă parte, Gheorghe Hagi a declarat într-o conferinţă de presă că în Liga I nu este o competiţie corectă şi a precizat că grupările aflate în insolvenţă, Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, Dinamo, CFR Cluj şi Petrolul, ar trebui să se regăsească în eşaloanele inferioare:

„Cluburile se plâng că nu au bani, dar au făcut câte 10-15 transferuri. Zici că nu sunt bani, dar vin jucători cu statute importante din Spania sau alte ţări. Dar asta e, o să ne batem şi o să vedem ce o să obţinem. Dar LPF şi FRF trebuie să fie atente la lucrurile astea, pentru că în joc este competiţia care trebuie să fie curată, puternică şi fair-play. În Europa, când intri în insolvenţă, te duci în Divizia B. Te reorganizezi în Liga a II-a în funcţie de gravitatea situaţiei. Şi Glasgow Rangers s-a dus în Liga a IV-a. Dacă te reorganizezi, mergi în Liga a V-a, de ce să nu mergi? Ne e ruşine? Nu trebuie să ne fie ruşine, e criză, asta e realitatea. Dar dacă e criză în fotbal, atunci să fie salarii mici. Băgăm jucători români şi tineri, o luăm de la zero”, a spus Hagi.

„Nu ştiu însă dacă pot fi retrogradate. Nu trebuie să ne aliniem la regulamentele FIFA şi UEFA? Nu suntem înscrişi acolo, nu ele ne conduc şi ne girează? Competiţia trebuie să fie fair-play, să fie curată. În Europa, prima regulă pentru cluburile care intră în insolvenţă, şi cred că cei de la FRF ştiu şi ei acest lucru, este să se ducă în B. Eu, dacă intru mâine în insolvenţă, trebuie să mă duc în B, în C. Pentru că asta trebuie să fac. Dacă mă reorganizez, cum să plătesc salarii de 10.000? Nu ne cade bine nici nouă când vedem că se aduc jucători din Spania pe salarii mari. Înseamnă că în România sunt bani, stăm super. Financiar nu stăm bine, dar aducem jucători care costă, care au fost la Real Madrid”, și-a încheiat Hagi tirada, vizibil supărat.

Hagi a menţionat că nu acuză cluburile intrate în insolvenţă, ci conducerea FRF care permite acestor cluburi să participe în continuare la competiția internă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!