Burleanu, dezamăgit

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 5 iunie 2015

burleanuPreşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că la Zurich, unde Joseph Blatter a fost reales la conducerea FIFA, interesul personal a primat în faţa interesului general al fotbalului, ceea ce îl dezamăgeşte, informează mass-media.

„La Zurich am văzut că interesul personal a primat în faţa interesului general al fotbalului şi lucrul acesta produce dezamăgire în ceea ce mă priveşte, dar reprezintă şi o dezamăgire la nivel european”, a spus Burleanu la Digisport.

Blatter a câştigat alegerile în contextul unui scandal de corupţie, după ce mai mulţi oficiali ai FIFA au fost reţinuţi de poliţia elveţiană. „Aceste acuzaţii de corupţie cu câteva zile înainte de alegeri atârnă foarte greu în ceea ce priveşte încrederea. Fără încredere, nu prea poţi să mai vorbeşti despre fotbal”, a precizat Burleanu.

Joseph Blatter a câştigat la finalul săptămânii trecute, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

În primul tur, Blatter a obţinut 133 de voturi, iar prinţul Ali 73. După ce s-a consultat cu echipa sa, prinţul Ali a decis să se retragă înainte de al doilea tur.

Joseph Blatter, în vârstă de 79 de ani, se află la conducerea FIFA din 1998.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!