Burleanu, îngrijorat de ASA

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 10 iulie 2015

589 burleanuRăzvan Burleanu, preşedintele FRF, a declarat că este ingrijorat de situaţia clubului ASA Târgu Mureş, ale cărui conturi au fost blocate în urma anchetei DNA, dar a menţionat că gruparea ardeleană a confirmat participarea la Supercupa României.

“Toate condiţiile de organizare sunt îndeplinite pentru a organiza Supercupa la Constanţa. În ceea ce priveşte situaţia clubului ASA Târgu Mureş, consider că nu ar fi de cuviinţă să comentez sau să reacţionez asupra unei anchete în desfăşurare a DNA. Ca preşedinte al FRF urmăresc însă cu mare atenţie ce se întâmplă la Târgu Mureş aşteptând paşii procedurali ai tuturor instituţiilor implicate. Îmi pare deosebit de rău să văd că o echipă care a reuşit să facă performanţă în ediţia trecută se află într-o situaţie şi are premizele de a se nărui. Au început deja să plece jucători, nu ştiu dacă situaţia antrenorului este una suficient de clară, s-a pus sechestru pe conturi. Pot să spun că mă îngrijorează aşa cum îi îngrijorează pe toţi suporterii români. În ceea ce priveşte participarea, am vorbit cu colegii de la LPF şi am primit confirmarea că ASA Târgu Mureş a confirmat participarea la Supercupa de la Constanţa”, a anunțat Burleanu.

El crede că ar fi o situaţie fără precedent ca ASA Târgu Mureş să nu poată participa la ediţia 2015-2016 a Ligii I care va începe la sfârşitul acestei săptămâni. “În mod sigur că şi domnul Gino Iorgulescu este îngrijorat ca noi toţi. Pentru că ne uităm la consecinţe şi la toate scenariile posibile. Pentru că dacă va fi o incapacitate a celor de la ASA să înceapă campionatul ne aflăm într-o situaţie fără precedent”, a precizat oficialul FRF.

Burleanu mai spune că fotbalul românesc are nevoie de un cadru legislativ clar prin care autorităţile locale să poată susţine financiar cluburile de fotbal şi să nu se mai ajungă în situaţii precum cea de la Târgu Mureş. “Este nevoie de un cadru clar prin care autorităţile locale pot investi în fotbalul românesc. S-au făcut modificări la Legea Sportului, iar acum aşteptăm din partea MTS normele de aplicare. Mă refer aici la posibilitatea Consiliilor Judeţene de a se implica financiar în sportul de performanţă, posibilitatea acoperirii cheltuielilor de salarii şi aşa mai departe. Ne referim şi la modificarea altor două acte normative, cod fiscal şi legea privind aministia fiscală care sunt azi pe masa preşedintelui, spre promulgare. Sunt modificări deosebit de importante în primul rând pentru cluburile de Liga I în ceea ce priveşte relaxarea fiscalităţii. Tot ce depăşeşte cinci salarii medii brute pe economie se vor impozita cu un procent mult mai mic decât până acum. Toate primele sportive acordate pentru participarea în cupelor europene nu se vor mai impozita. Creşte în acelaşi timp indicatorul financiar referitor la cifra de afaceri în baza căreia se poate face o sponsorizare, şi nu doar pentru sport. De asemenea, aşteptăm promulgarea şi legea amnistiei fiscale”, a concluzionat el.

Conducerea echipei ASA Târgu Mureş a anunţat că jucătorii şi staful tehnic au fost informaţi asupra faptului că, temporar, conturile clubului au fost blocate în urma controlului ce a avut loc în perioada 2014-2015, la sediul asociaţiei. Măsura blocării conturilor a fost contestată de club în instanţă. Oficialii au afirmat că prioritară este achitarea restanţelor către jucători.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!