Buș merge în Bulgaria

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 10 iulie 2014

542 sergiu bus

Unul dintre cei mai căutați atacanţi tineri din Liga 1 a ales drumul Bulgariei, după ce a primit o ofertă serioasă de la vicecampioana CSKA Sofia. Sergiu Buş, care va împlini 22 de ani pe 2 noiembrie, a semnat un acord pe 2 ani cu formația din Sofia.

În ultimele luni s-a discutat de un interes al celor de la Dinamo pentru el, cu care se pare că nu s-a ajuns la un acord din cauza salariului oferit jucătorului, dar şi al celor de la Steaua, pe care jucătorul i-a invitat public la negocieri.

Factorul financiar a fost unul care se pare că a contat în cele din urmă, pentru că fratele lui Laurenţiu Buş va încasa un salariu de 15.000 de leva pe lună, echivalentul a aproape 8 mii de euro, un salariu care nu-i era accesibil aici.

Un alt lucru care a contat în alegerea făcută a fost şi faptul că CSKA Sofia este calificată în Europa League, acolo unde va juca în al doilea tur preliminar al competiţiei. Formaţia bulgară va trage într-o dublă manşă cu învingătoarea dintre Skendija (Macedonia) şi Zimbru (Moldova).

La CSKA Buş va fi coleg cu mai mulţi bulgari care au evoluat în sezoanele trecute ale Ligii I de la binecunoscuţii Kolev, portar trecut pe la Oţelul şi Iliev, fundaş de bază al Universităţii Craiova şi al Stelei până la mijlocaşul Boris Galchev, a cărui trecere prin curtea lui Dinamo a lăsat echipei doar un memoriu la FIFA pentru salariile restante.

La noua sa echipă fostul junior al CFR-ului este coleg şi cu titularul din poarta naţionalei Algeriei, M’Bolhi, revenit la CSKA după participarea la Cupa Mondială din Brazilia. 

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!