Buș nu a plecat chiar pe 500.000 euro

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 13 februarie 2015

569 busSergiu Buş a ajuns în Anglia în această iarnă, după ce a reuşit să atragă atenţia prin evoluţiile sale excelente de la ŢSKA Sofia. Golgheter în Bulgaria după prima parte a campionatului, cu 10 goluri marcate, jucătorul de 22 de ani a devenit unul dintre transferurile făcute de Sheffield Wednesday, după ce clubul a fost preluat de un consorţiu thailandez.

Suma anunţată la acea vreme în Bulgaria pentru această tranzacţie a fost de 500.000 de euro. Cu toate acestea, presa bulgărească spune că aceasta ar fi fost de aproximativ 1,3 milioane de euro. La prima vedere, dacă este să ne luăm după ceea ce cunoaștem deja, pare a fi vorba despre un caz asemănător cu cele din „Dosarul Transferurilor”.

Însă cei de la Sportal.bg susţin că a fost vorba de o informaţie interpretată greşit. ŢSKA Sofia a primit acum 500.000 de euro pentru Buş, dar această sumă reprezintă doar o tranşă din preţul de transfer. După negocieri, cele două cluburi ar fi fost de acord ca suma pentru Buş să fie virată în etape, dar ŢSKA a pus condiţia ca prima rată să fie de cel puţin 500.000 de euro. Clubul bulgar are mari probleme financiare şi de aceea are nevoie de bani pentru a-şi lua licenţa.

Pe lângă suma de transfer convenită de cele două părți, clubul bulgar ar urma să mai primească unele bonusuri în funcţie de performanţele realizate de Sergiu Buş, dar şi dacă echipa reuşeşte să promoveze în Premier League. În această clipă, după 28 de etape disputate, Sheffield se află pe locul 10 în Championship, cu 38 de puncte, la 9 distanţă de primul loc care duce la barajul pentru promovare.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!