Bute, fără Larouche

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 aprilie 2014

529 lucian buteLucian Bute a susţinut o conferinţă de presă săptămâna trecută, la Montreal, avându-l alături de el pe patronul Interbox, Jean Bedard, şi pe antrenorul Stephane Larouche.

Între discuțiile referitoare la ultimul meci al boxerului nostru şi speculaţiile pe tema viitorului său în ring, Larouche a oferit o informaţie în premieră.

„Pentru binele lui ar fi mai bine să mă retrag. Nu voi mai continua alături de Lucian. Sunt deschis să rămân, dacă este cazul, în cazul în care va avea nevoie de sprijinul meu, dar de acum se conturează o separare”, a declarat cel care i-a fost antrenor şi prieten lui Lucian în ultimii 11 ani.

În timpul discursului ţinut de Larouche, Bute a dat aprobator din cap, pentru ca mai apoi să declare că nu va renunţa la box. „Mă simt excelent, mă voi întoarce în ring. Nu ştiu dacă la finele acestui an sau în 2015 îmi doresc revanşa cu Jean Pascal. În ce îl priveşte pe Stephane, el este un prieten al meu, într-un fel sau altul va fi alături de mine în viitor”, a punctat Bute. La conferință nu s-a rostit niciun nume referitor la cel care ar urma să-l antreneze pe Lucian Bute.

Larouche a fost judecat atât în presa din Canada, cât şi în cea din România pentru felul în care a pregătit şi a gestionat meciurile cu Froch şi cu Pascal, ambele pierdute de Lucian Bute. La Nottingham, Larouche nu l-a oprit pe român la colţ după repriza a patra, deşi era absolut clar că Lucian nu mai avea luciditate în acele clipe.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!