Bute l-a bătut pe Andrade!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 decembrie 2009

 

Lucian Bute a pus capăt tuturor suspiciunilor. Duminică dimineaţa l-a făcut KO în repriza a patra pe mexicanul Librado Andrade şi şi-a apărat pentru a patra oară titlul mondial IBF.

 

„L-aţi văzut pe adevăratul Bute! În primul meci, cel din 2008, a fost un simplu accident. Cred că am demonstrat că merit să fiu campion mondial”, au fost primele cuvinte ale românului după victoria senzaţională, de duminică dimineaţă, de la Quebec, în faţa mexicanului Andrade.

 

Campionul mondial IBF nu a stat în ring decât 12 minute. Nu s-a grăbit să-şi termine repede adversarul, şi-a urmărit doar strategia.

 

După două reprize de tatonare, în care a vrut să vadă care e tactica mexicanului, Bute şi-a început tirul. Librado a scăpat după runda a treia, deşi Bute l-a lovit năprasnic. Sfârşitul său însă se apropia. În repriza a patra, mexicanul se năpusteşte nebuneşte asupra românului. Loveşte la corp, dar este curentat imediat cu un croşeu de stânga. De la înălţimea de 1,88 metri, Andrade se prelinge şi se ţine de picioarele lui Bute ca să nu dea cu capul de podea. Este numărat, dar se ridică.

 

Nimeni nu-l pusese vreodată jos pe acest mexican, comparat de comentatorii HBO cu o stâncă pentru că e un extraordinar încasator.

 

Bute nu a mai făcut greşeala din octombrie 2008. Nu s-a mai aruncat orbeşte ca să-l termine pe mexican. A aşteptat şi prilejul a venit mai repede decât îşi imagina. În aceeaşi rundă a patra, când mai erau doar 18 secunde, Andrade a încercat o directă de dreapta. Bute i-a ochit ficatul cu upercutul de stânga şi cea mai puternică lovitură a românului l-a îngenuncheat definitiv.

 

Şi-a apărat pentru a patra oară consecutiv titlul mondial IBF. Mister KO îşi poate număra liniştit bursa de un milion de dolari în aşteptarea viitorului adversar. Până atunci însă, va veni acasă. Vrea să petreacă sărbătorile de iarnă alături de cei dragi, în comuna natală Pechea.

 

După ce l-a învins pe Librado Andrade în runda a patra prin KO, campionul mondial IBF, Lucian Bute, îl vrea în ring la următorul meci pe Kelly Pavlik.

 

Promoterul lui Lucian Bute la Intrebox, Jean Bédard, a spus că există posibilitatea ca în viitor Bute să se bată cu Pavlik.

 

„Este o etapă importantă. Lucian va fi cunoscut în America. Eu cred că Lucian trebuie să se bată cu un american, în SUA. Aşa a făcut şi Joe Calzaghe. Era cunoscut în ţara lui, dar a fost recunoscut pe plan internaţional după ce a bătut un american.

 

Lucian visează să fie cel mai bun boxer al planetei la supermijlocie, aşa că va trebui să facă acelaşi lucru”, a spus Bédard după ce Lucian Bute l-a făcut KO pe Librado Andrade în runda a patra.

 

Kelly Pavlik este campionul WBC şi WBO. „Fantoma” are 35 de victorii dintre care 31 KO şi a fost învins o singură dată în carieră.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!