Bute luptă pentru titlu

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 1 aprilie 2016

623 butePugilistul român Lucian Bute va boxa în gala de la Washington, sâmbătă, 30 aprilie, cu suedezul Badou Jack pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Lucian Bute a câştigat doar două lupte după înfrângerea din 2012, de la Nottingham, în faţa englezului Carl Froch.

Fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute a avut numai cuvinte de laudă pentru pugilistul suedez Badou Jack, campion mondial, în versiunea WBC. Lucian Bute, în vârsta de 36 de ani are doar trei înfrîngeri în cele 32 de partide disputate la profesionişti. Ultimul meci al pugilistul român a fost împotriva britanicului James DeGale, care l-a învins după o decizie la puncte, în noiembrie 2015.

„Sunt încântat să am această oportunitate extraordinară. Badou Jack este un mare campion şi a meritat titlurile mondiale cucerite. Intenţionez să mă antrenez din greu şi să fiu în cea mai bună formă a carierei mele pe 30 aprilie. Este şansa mea să câştig centura WBA şi să devin pentru a doua oară campion mondial. Voi câştiga şi le voi oferi iubitorilor boxului o luptă spectaculoasă”, promite pugilistul român.

Spre deosebire de Lucian Bute, boxerul suedez Badou Jack, cu patru ani mai tânăr decât românul, are un egal şi o singură înfrângere la profesionişti în 20 de meciuri. Badou Jack a câştigat titlul mondial la categoria WBC în urmă cu aproximativ un an, pe 24 aprilie 2015, după succesul cu pugilistul americanului Anthony Dirrell.

„M-am antrenat din greu pentru acest meci şi sunt nerăbdător să urc în ring. Abia aştept să-mi apăr din nou titlul pe 30 aprilie. Sunt cel mai bun supermijlociu din lume şi am calităţile necesare să înving orice adversar cu care urc în ring. Sunt focalizat asupra lui Lucian Bute, însă ştiu că o victorie îmi va aduce o confruntare uriaşă cu James DeGale”, a declarat Badou Jack.

În gala de la Washington se va mai disputa o partidă, în afara confruntării din Lucian Bute şi Badou Jack. În ring vor mai urca britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, şi mexicanul Rogelio Medina. Câştigătorii celor două dispute se vor întâlni într-o partidă pentru unificarea centurii mondiale la categoria supermijlocie.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!