Bute nu este pregătit

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 27 februarie 2015

571 buteLucian Bute a anunțat că nu a mai vorbit cu Freddie Roach după perioada de pregătire din Filipine, dar și că îl va contacta pe antrenorul american în clipa în care va fi pregătit să-și reia antrenamentele.

„Nu am mai vorbit cu Freddie Roach după stagiul din Filipine. El mi-a spus să revin în Canada, să fac tratamente pentru recuperare şi să îl sun atunci când vor fi pregătit să mă antrenez din nou. El nu a spus că nu mai vrea să lucreze cu mine. Când voi fi pregătit să îmi reiau antrenamentele, îl voi suna şi vom vedea ce va fi”, a spus Bute, care a fost prezent la complexul sportiv Claude-Robillard din Montreal pentru a promova campionatele Canadei de atletism în sală.

Lucian a răspuns chiar și comentariilor făcute de Roach la adresa colaborării sale cu managerul american Al Haymon. „Când îi voi explica de ce am făcut asta va înţelege. Aveam nevoie de un manager pentru negocierea contractelor”, crede Bute.

Freddie Roach, antrenor care pregăteşte boxeri ca Manny Pacquiao şi Miguel Cotto, a declarat în urmă cu o săptămână că nu este sigur dacă va continua colaborarea cu Lucian Bute. „Nu ştiu. Ne-am pregătit în Filipine pentru ultimul său meci, iar apoi a suferit o accidentare şi i-am cerut să facă o pauză. Eu a trebuit să mă ocup de meciul lui Pacquiao şi de când a plecat din Filipine, nu am mai discutat. Nu am discutat cu oamenii lui sau cu altcineva, dar i-am spus că atunci când se reface în urma problemei la spate, vom reveni la antrenamente şi atunci ne vom gândi la o altă dată şi un alt adversar”, a spus Roach la acea oră.

„Credeam că este mulţumit de cei care îl reprezentau. Este un nume mare în Montreal şi nu ştiu ce poate oferi Al pentru a schimba ceea ce deja este”, spunea tot atunci Roach despre colaborarea lui Bute cu noul manager.

Lucian Bute a disputat ultimul său meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Nu se știe dacă va ajunge să mai dispune vreunul, starea fizică și psihică a lui Bute fiind greu de estimat, deși el spune că va reveni în ring.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!