Bute are planuri mari

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 23 ianuarie 2015

566 buteLucian Bute are planuri extrem de mari pentru 2015. Pugilistul român şi-a schimbat echipa şi speră acum să boxeze iar pentru titlul mondial. După ce a renunţat la Stephane Larouche şi l-a înlocuit cu antrenorul lui Manny Pacquiao, Freddie Roach, Bute a semnat mai nou cu managerul lui Floyd Mayweather.

Boxerul gălățean, acum în vârstă de 35 de ani, va fi impresariat de Al Haymon, cel care l-a făcut celebru pe Mayweather. Al Haymon este recunoscut pentru capacitatea de a obţine cele mai bune meciuri pentru boxerii săi, precum şi printre cele mai bune contracte de publicitate. Mayweather l-a lăudat pe manager spunând ar fi avut o sumă mult mai mare în conturi dacă ar fi fost reprezentant de Al Haymon încă de la începutul carierei: “Dacă l-aş fi avut pe Al Haymon de la începutul carierei, probabil aş fi fost cel mai mare miliardar acum”, a spus el.

Cei de la boxingscene.com spun că “…în ciuda eşecului de anul trecut, din ianuarie, în faţa lui Jean Pascal, Bute este încă văzut de majoritatea specialiştilor din Canada ca fiind cel mai popular pugilist din ţară, în special în Montreal”. Conform celor de la Journal de Montreal, Al Haymon îi reprezintă acum şi pe Jo Jo Dan şi pe Kevin Bizier.

Bute ar putea să dispute primul meci la jumătatea lunii martie, la Montreal, iar în decembrie ar putea să aibă programat un meci pentru titlul mondial la semigrea. “Încă nu am spus totul şi cred că în curând voi lupta din nou pentru un nou titlu mondial”, spune chiar boxerul român. El ar fi trebuit să boxeze în data de 6 decembrie 2014 cu argentinianul Roberto Bolonti, dar meciul a fost anulat după ce Bute s-a accidentat la spate.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!