Buturuga. Şi carul.

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 24 iulie 2014

Consideram Cupa României ca fiind una dintre cele mai inutile competiţii văzute pe tărâm românesc. Desigur, inutilă, dar cu momente simpatice, adică fronda unor echipe mai mici, frondă care mai producea şi rezultate neaşteptate. Cumva, numai bună de pariat şi de stat să te distrezi, deşi fără să atingă nebunia rezultatelor care se petrec în competiţia echivalentă din Anglia. Ei bine, Cupa României este chiar utilă, pentru că aduce fotbalul de-acolo de unde-l ucide Cupa Ligii.

Cupa Ligii este o găselniţă a LPF. Nu ştiu sigur ce a susţinut apariţia ei, cert este că există. Poate a fost făcută pentru a mai stresa jucătorii. Poate ca imagine, să semănăm şi noi cu ce se joacă pe afară. Poate a apărut ca să poată fi vândute mai bine drepturile de televizare. Ne interesează mai puţin răspunsul, oricum doar Gino Iorgulescu îl ştie. Cert este că echipele se prezintă la startul ei fără chef, unele cu garniturile de rezervă, pentru că echipa mare este plecată în cantonament şi deja au apărut declaraţiile tehnicienilor care spun că această competiţie nu-i interesează. Au dreptate. Nu aduce nimic nou echipelor. Stadioanele sunt goale, deci nici în ceea ce priveşte suporterii nu sunt avantajoase. Echipele care joacă şi-n cupele europene au o problemă în plus pe cap.

LPF dă un nou exemplu de inutilitate şi lipsă de înţelegere a condiţiilor în care se desfăşoară fotbalul nostru. În loc să aibă grijă de prima competiţie internă, Liga I, care a avut un mare noroc să plece la drum cu toate echipele, LPF inventează ceva care să pună beţe-n roate carului căruia i se împleticesc la fiecare colţ roţile.

Buturuga mică răstoarnă carul mic. Aşa sună o vorbă din bătrâni.

Desigur, bătrânii nu se gândeau că noi vom pune buturuga acolo, după care ne vom uita, bătând din palme, la ce urmează.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!