Butuza a abandonat

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 16 ianuarie 2015

565 dakarMarcel Butuza, Vectra Racing, a abandonat în etapa cu numărul 8 a Raliului Dakar desfăşurată între Uyuni (Bolivia) şi Iquique (Chile) din cauza problemelor tehnice la motor. În momentul acela el ocupa locul 60 în clasamentul general la clasa moto.

Mani Gyenes, Autonet Motorcycle Team, a a terminat cu bine etapa în ciuda faptului că a pierdut minute bune în Salar de Uyuni, după ce a aşteptat să să răcească motorul în urma cantităţii imense de sare care i s-a depus pe radiatoare. Sătmăreanul a terminat pe locul 30 şi a urcat pe locul 23 în clasamentul general. Timpul pierdut l-a costat însă prima poziţie la clasa Maraton, clasă unde piloţii nu pot schimba motorul, Mani fiind acum pe locul secund.

“A fost foarte greu în Salar de Uyuni din pricina apei şi a sării. Am pierdut foarte mult timp pentru că după câţiva zeci de km, motorul pur şi simplu s-a oprit. Mai mulţi rideri care au acelaşi model de motocicletă cu al meu, KTM 450 Rally Replica 2012, au fost nevoiţi şi ei să se oprească. Cred că am stat peste 20 de minute ca să aştept să se răcească motorul. Din pricina sării depuse pe radiator nu mai ajungea suficient aer la motor. Acum sunt în Iquique şi ne pregătim de ultima zi din Atacama, apoi miercuri revenim în Argentina. Îmi pare foarte rău că din pricina problemelor tehnice Marcel nu a mai ajuns la finiş, speram să urcăm amândoi pe podiumul de sosire de la Buenos Aires”, a spus Mani Gyenes despre o etapă extrem de grea.

Butuza nu este la primul abandon. El a abandonat și în 2009 la Raliul Dakar, încă din prima etapă, după ce a căzut şi şi-a fracturat o coastă. În 2007, la prima participare, Butuza a abandonat din cauza unei probleme tehnice la motor. A reuşit însă să termine raliul în 2011 şi în 2012.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!