Cadavrul româncei dispărute, găsit în tomberon

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 12 decembrie 2014

Cadavrul unei femei a fost descoperit într-un tomberon de gunoi la o adresă din strada Hope Streer din localitatea West Bromwich, în 5 decembrie, în timpul căutărilor efectuate de polițiștii britanici, după dispariția româncei Lidia Pascale. Acțiunea coordonată de ofițeri de poliție însoțiți de câini dresați a fost inițiată după ce au existat indicii că tânăra care nu a mai fost văzută din 19 noiembrie a fost omorâtă.

Doi bărbați au fost reținuți și cercetați sub acuzația de omor. Presa locală din West Bromwich (centrul Angliei) a dezvăluit vârsta și identitatea acestora: Matthew Cherrington, de 32 de ani, respectiv Thomas Ricketts, în vârstă de 37 de ani.

„În urma investigațiilor efectuate, putem confirma că am găsit trupul neînsuflețit al unei femei. Zona în care a fost găsit cadavrul a fost izolată pentru cercetări amănunțite. Identificarea cadavrului nu a fost încă finalizată. De aceea, doresc să încurajez pe oricine crede că a observat persoane suspecte sau fapte neobișnuite în zonă să anunțe poliția. Ofițerii continuă să țină legătură cu familia Lidiei și să le fie alături membrilor acesteia, în aceste momente dificile”, a declarat Chief Superintendent Mark Payne, citat într-una din publicațiile locale care au relatat despre eveniment.

Lidia Pascale este numele unei tinere în vârstă de 26 de ani care nu a mai fost văzută din seara de 19 noiembrie și despre care ziarele britanice au scris că aceasta era originară din România și că se stabilise în urmă cu aproximativ un an în orășelul Smethwick din comitatul Staffordshire. Tânăra avea o înălțime de aproximativ 1,50 m, păr lung și negru și ochi albaștri, conform semnalmentelor date publicității de polițiști.

Cei doi bărbați având 32 și respectiv 37 de ani au fost reținuți, în 29 noiembrie, de ofițerii de poliție în legătură cu dispariția româncei. Ei erau suspectați că au răpit-o pe tânăra femeie. Unul dintre ei locuia chiar în West Bromwich, locul unde românca ar fi fost văzută ultima dată, iar celălalt era rezident al localității Wolverhampton. Polițiștii au izolat atunci o locuință din West Bromwich pentru investigații suplimentare. Cei doi au fost, de asemenea, chestionați pe parcursul reținerii lor în arest.

Verdictul polițiștilor în cazul Lidiei Pascale s-a modificat la 1 decembrie, când aceștia au anunțat că Matthew Cherrington și Thomas Ricketts au devenit suspecți de comiterea unei crime.

Citiți și: Apel pentru repatrierea cadavrului din tomberon

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!