Câinii „români” şi englezii

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 2 aprilie 2016

uk-caini-romanesti-la-englezi

Dacă după Revoluţie românii au devenit foarte interesaţi de rasele de câini britanice, iată că britanicii sunt interesaţi de „diversitate” şi, la rândul lor, îşi îndreaptă atenţia asupra minunatelor corcituri canine din România, care sunt în acelaşi timp „cel mai bun prieten al omului”, dar şi „borfaşii de după blocuri”. Iată că britanicilor le place chiar să „salveze” exemplare din România, pentru a le creşte în UK şi în acelaşi timp se „enervează” când văd că tratamentul acordat câinilor de autorităţile locale româneşti nu se ridică la anumite standarde aşteptate.

ONG-ul britanic Paws2Rescue, care se ocupă de bunăstarea câinilor, este nemulţumit de ceea ce se întâmplă în Galaţi, scrie coventrytelegraph.net. Potrivit organizaţiei caritabile, la Galaţi câinii vagabonzi preluaţi de hingheri nu sunt trataţi foarte bine şi că sunt adesea eutanasiaţi în loc să li se găsească stăpâni noi. De altfel, Paws2Rescue, afirmă şi că eutanasierile nu se fac uman, în prezenţa unui medic veterinar.

Paws2Rescue se simte îndreptăţită să facă astfel de acuzaţii, în condiţiile în care este una dintre organizaţiile europene şi chiar şi din SUA pe această specializare cu activităţi în România. Printre altele, Paws2Rescue aduce în UK câini din România, cărora încearcă să le găsească stăpâni printre britanici.

 

Câinii noştri, în curţile englezilor

De altfel, nu este singura astfel de organizaţie din UK şi aşa se explică de ce găsim în presa britanică ştiri legate de câini proveniţi din UK care sunt îngrijiţi de britanici, la ei acasă. Spre exemplu, zilele trecute dover-express.co.uk făcea un apel pentru găsirea unui câine „român” care, ajuns chiar de Paştele englezilor în gospodăria unei familii de britanici din Elvington, Dover, a reuşit să se desprindă din laţul în care era prins şi s-a făcut nevăzut.

Un alt câine „român” cu dizabilităţi a fost prezentat zilele trecute într-o emisiune pe canalul tv Animal Planet în sânul familiei britanice care l-a adoptat. Câinele se născuse cu un handicap la membrele anterioare, astfel că se deplasa vertical, doar pe labele din spate sau, mai noi, cu ajutorul unui aparat cu roţi construit special pentru el, din fonduri adunate din comunitatea locală. Familia respectivă de britanici avea până şi o Dacie Sandero Stepway în gospodărie!

 

„Cerem anularea înfrăţirii oraşului Coventry cu Galaţiul!”

Revenind la organizaţia Paws2Rescue, coventrytelegraph.net scrie despre petiţia online pe care aceasta a lansat-o cu privire la câinii din adăposturile din Galaţi. În doi ani de la lansare, petiţia a adunat aproape 30.000 de semnături. Pe de o parte, petiţia cere Primăriei Galaţi să intervină pentru îmbunătăţirea câinilor din adăposturile locale, o a doua cerere fiind adresată Primăriei din Coventry, căreia îi solicită renunţarea la acordul de înfrăţire a oraşului Coventry cu oraşul Galaţi.

Ca răspuns la această solicitare, Primăria Coventry a subliniat faptul că acordul respectiv este unul vechi, făcut undeva după al doilea Război Mondial, că asocierea cu Galaţi nu mai este una activă, că de-a lungul vremii Coventry s-a înfrăţit cu mai multe oraşe şi că în momentul de faţă se ocupă activ de relaţia cu alte câteva oraşe mici.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!