Calais face ştiri pe bandă rulantă

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 15 iulie 2015

Calais-imigranti-ilegali

Un tirist dă 13 imigranţi de la Calais pe mâna poliţiei; în schimb, este amendat cu £18.000. Mark Robinson, un tirist britanic, şi-a dat seama că are în spate nişte musafiri nepoftiţi abia când a oprit la o benzinărie şi i-a auzit pe imigranţi strigând. Nu i-a lăsat pe aceştia să fugă. În schimb, a anunţat poliţia. Rezultatul, greu de închipuit, a fost că firma pentru care acesta lucrează, Movecorp din Walsall, a fost amendată de către poliţie cu suma de £19.500.

Directorul de la Movecorp, James Tennant, a contestat penalizarea, astfel că aceasta a fost redusă la £7.500, ca să afle ulterior că la sumă se adaugă şi costurile de judecată, ducând totalul la £18.000.

Iritat, acesta a comentat pentru Daily Express:

—————————————

„Cel mai frustrant lucru este faptul că şoferul nostru ar fi putut foarte bine să deschidă uşile şi să lase imigranţii să plece, însă pentru că a procedat corect şi a raportat incidentul poliţiei, am ajuns să fim penalizaţi”.

—————————————

Tennant a continuat: „Noi suntem cei care trebuie să dovedească faptul că s-au urmat toate procedurile şi că s-au făcut toate verificările, dar nu este corect. Pentru că ei au o problemă imensă şi nu pot controla ei situaţia nu înseamnă că trebuie să facem noi munca celor de la UK Border Force”.

Situaţia la Calais este atât de periculoasă încât multe tiruri aleg să facă ocoluri destul de mari, prin Olanda, numai pentru a evita întârzierile şi haosul din portul francez.

 

De ce este ruta Dover-Calais atât de importantă?

Petru Clej, un român care a rămas pentru mai multe ore blocat pe partea franceză a Canalului Mânecii, a redactat un material cu aventura sa, publicat pe rfi.ro, pe care ni l-a trimis şi nouă. Aveţi, mai jos, o concluzie a acestuia:

„Aici ştirea cu adevărat serioasă şi preocupantă este blocarea pentru a doua oară în decurs de numai o săptămână nu doar a porturilor Calais şi Dover, dar şi a tunelului feroviar de sub Canalul Mânecii.

Între cele două porturi au fost transportate în 2014 10,8 milioane de pasageri, în autocare, maşini, dube şi camioane, ceea ce reprezintă jumătate din numărul de pasageri maritimi pe distanțe scurte în Regatul Unit.

Pe la Dover intră şi ies zilnic sute de camioane grele care transportă mărfuri în ambele sensuri. Și acest traiect Calais – Dover este important şi pentru sutele de români care îl parcurg zilnic cu autocare, maşini mici, microbuze sau camioane de mare tonaj, căci Marea Britanie a devenit în mod clar, potrivit statisticilor oficiale, o destinație privilegiată pentru români.

Aşa încât perturbarea traficului pe această rută nu este doar un inconvenient pentru turişti, ci şi pentru cei a căror existență depinde direct sau indirect de posibilitatea efectuării în bune condiții şi la timp a acestei călătorii.”

 

Coletarii români au dificultăţi

Într-un comunicat al firmei de coletărie româneşti Eastlines remis publicaţiei noastre zilele trecute, apare următorul avertisment: „Suntem nevoiți să ne cerem scuze pentru întârzierile ce apar în tranzitul coletelor noastre pe ambele direcții și vă asigurăm că facem tot ceea ce depinde de noi să grăbim livrarea acestora.”

—————————————

„Problema este mult mai complicată pentru camioane, acestea așteptând în cozi imense de zeci de kilometri, verificate atent şi gestionate de poliţia engleză (Operation Stack).”

Eastlines

—————————————

 

Unii imigranţi ilegali nu ajung în viaţă pe malul britanic

Pe 7 iulie un imigrant a fost găsit decedat pe unul din trenurile care traversa Eurotunnel-ul de la Calais la Dover. Trenul fusese oprit pentru că mai mulţi imgranţi ilegali fuseseră depistaţi la bordul trenului. Imigrantul a decedat cel mai probabil în urma rănilor survenite încercării imperfecte de a sări în trenul în mişcare.

Un caz similar s-a consumat cu doar o săptămână înainte, când un imigrant din Eritrea a încercat să sară într-un tren cu destinaţia Marea Britanie, la Cuquelles, în Franţa.

 

Număr mare de imigranţi ilegali

La Dover, în 2014, 563 de imigranţi ilegali au fost găsiţi şi arestaţi, în condiţiile în care în 2013 numărul acestora a fost de doar 148, anunţă BBC Radio Kent.

La Calais sunt în jur de 3.000 de imigranţi care urmăresc să-şi forţeze intrarea în Marea Britanie, iar tiriştii au fost sfătuiţi să nu oprească într-o rază de 60 de mile de Calais, să circule în grupuri şi să se asigure că vehiculele lor sunt securizate corespunzător.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

O parere la “Calais face ştiri pe bandă rulantă”

  1. Av. Marian Dragut Spune:

    Suntem specializati in contestarea amenzilor civile emise de autoritatile vamale din Marea Britanie – Border Force, in legatura cu imigrantii clandestini.​

    ​Putem reduce amenzile, chiar daca a trecut termenul de contestare!

    Detalii la https://www.clandestineentrants.com

Spune-ti si tu parerea!