Călătorim cu O2

Articol publicat in sectiunea Utilităţi pe data 15 iulie 2012

Veşti bune pentru românii care au contract cu compania de telefonie mobilă O2. Din această lună, reprezentanţii acesteia au scos pe piaţă o nouă ofertă de care pot beneficia clienţii care călătoresc în Europa. Serviciul se numeşte O2 TRAVEL şi, odată activat, dă şansa oricărui abonat la O2 să vorbească mai mult, dar şi să acceseze internetul fără să se îngrijoreze că la finalul lunii factura va fi uriaşă.

Românii care se întorc în ţară în această perioadă îşi pot păstra astfel numărul de UK şi pot renunţa la „schimbatul cartelei cu cea din România”.

 

Despre ce este vorba?

Vor fi taxaţi cu £1.99 pe zi numai cei care vor folosi internetul în Europa. În acest preţ se pot folosi până la 25MB. Există o taxă de conexiune de 50 de pence pentru toate apelurile primite şi efectuate în Europa. Aşa cum se arată în promoţia O2, când daţi un telefon veţi folosi minutele abonamentului propriu-zis din UK. Apelurile sunt gratuite până la 60 de minute, însă, dacă apelul efectuat sau primit durează mai mult de 60 de minute, începând cu minutul 61 veți fi taxați cu 35 de pence pe minut.

Pentru a beneficia de O2 Travel trebuie să vă înregistraţi pentru acest serviciu. Odată înscrişi, poate dura până la 24 de ore ca acesta să devină activ pentru contul dumneavoastră.

În cazul în care nu vreţi să folosiţi O2 Travel, puteţi alege tarifele standard de roaming O2 (citiți mai jos) printr-un simplu mesaj scris – NOTRAVEL – pe care îl trimiteţi la 23336. În cazul în care vă răzgândiţi şi vreţi să aveţi acest serviciu, trebuie să sunaţi departamentul de relaţii cu publicul.

Tarife standard de la 1 iulie:

  • apelurile către UK şi în Europa: 28 pence/minut;
  • apeluri recepţionate în Europa: 7 pence/minut;
  • mesaje scrise către UK şi în Europa: 8,5 pence/mesaj;
  • mesajele primite nu se taxează;
  • mesaje Multi-Media trimise: 25 pence/mesaj;
  • utilizare internet: 69 pence/MB.

 

În ce ţări este disponibil O2 Travel?

Serviciul este disponibil în Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Monaco, Germania, Gibraltar, Grecia, Guernsey, Ungaria, Islanda, Irlanda, Insula Man​​, Italia, Vatican, San Marino, Jersey, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Ţările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Elveţia.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!