Calificate, dar bătute

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 iunie 2016

632 nationala handbal femininNaţionala României, medaliată cu bronz la ultima ediţie a Campionatului Mondial, a fost învinsă sâmbătă seară, scor 20-23, de selecţionata Belarusului, în preliminariile Campionatului European, însă echipa antrenată de Tomas Ryde era deja calificată la turneul final din Suedia.

Naţionala de handbal feminin a României a pierdut suprinzător ultimul meci din preliminariile Campionatului European din 2016, scor 20-23 cu Belarus. Partida s-a desfăşurat la Piatra Neamţ în faţa a aproximativ 4.000 de spectatori şi a reprezentat ultima evoluţie oficială a României înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Rio.

Fără Cristina Neagu, Aurelia Brădeanu sau Oana Manea, tricolorole au jucat slab împotriva reprezentativei din Belarus, care a avut un avantaj de două goluri la jumătatea primei reprize, 5-3, pe fondul numeroaselor ratări ale României. La pauză, scorul a fost egal, 9-9, după ce România a avut nu mai puţin de 10 greşeli, dar şi o eficienţă a aruncărilor la poartă de numai 39%. Situaţia nu s-a îmbunătăţit nici în partea a doua, chiar dacă Lobach, o piesă de bază din apărarea Belaruslui, a văzut cartonaşul roşu încă din minutul 43. Echipa nu s-a mai descurcat nici în superioritate, iar Belarus s-a desprins la 21-17 (min. 53), reuşind practic să ţină la respect România cu o singură handbalistă, Yezhnykava. Antrenorul Costică Buceschi, la primul meci ca principal în absenţa lui Tomas Ryde, plecat în Suedia pentru a rezolva câteva probleme personale, nu a fost inspirat la schimbările tactice. Belarus a avut o handbalistă în mare formă, dar a câştigat profitând de alte 13 greşeli ale României, 23 în total pe parcursul partidei.

Naţionala României a demonstat că nu a tratat cu seriozitate meciul cu formaţie inferioară, fiind deja calificată la Campionatul European din Suedia. Cu multe jucătoare noi în primul şapte, România a fost departe de echipa care câştiga medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, din decembrie 2015 şi apoi, se califica, în primăvara acestui an, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!