Call center pentru românii din străinătate

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora pe data 31 octombrie 2014

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) vrea să achiziţioneze, contra sumei de 158.000 de euro, un call center pentru românii din străinătate. Apelurile acestora ar urma să fie preluate de 22 de operatori care vor fi asiguraţi de firma câştigătoare şi instruiţi de Ministerul de Externe.

Potrivit invitaţiei de participare postate pe site-ul MAE, la licitaţie pot participa firme ce pot face dovada că au prestat în ultimii trei ani servicii de centre de apel similare, iar valoarea acestor activităţi să fi fost cel puţin egală cu 500.000 de lei fără TVA, prezentând cel puţin un contract şi cel mult trei privind prestarea de servicii call center.

Derularea serviciilor de call center (centru de apel) va avea loc în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015, valoarea estimată a contractului fiind de aproximativ 158.000 euro. Durata de valabilitate a contractului va putea fi prelungită cu maximum patru luni în 2016, în condiţiile păstrării tarifului lunar stabilit în contract.

Serviciile de call center fac parte din proiectul Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, lansat în noiembrie 2013. Unul dintre obiectivele centrului este de a pune la dispoziţia publicului, în regim de permanenţă, a unor numere de telefon locale şi apelabile cu tarif local în toate oraşele în care România are misiuni diplomatice şi oficii consulare. Totodată, MAE doreşte ca toate apelurile cetăţenilor români din toată lumea să fie preluate „în cel mai scurt timp posibil” şi să fie procesate.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!