Translatorii dau faliment: Au dispărut infractorii români din Cambridgeshire

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 3 martie 2014

Poliţiştii din comitatul Cambridgeshire au recunoscut că s-au văzut nevoiţi să renunţe în luna ianuarie la serviciile plătite ale interpreţilor datorită numărului tot mai redus de infracţiuni comise de români şi bulgari în regiune. „Temerile privind creşterea volumului de infracţiuni comise de români şi bulgari în Regatul Unit sunt nefondate”, au susţinut, în consecinţă, aceştia, în ediţia din 17 februarie a publicaţiei locale Cambridge News.

Valoarea cheltuielilor suplimentare ale Poliţiei din Cambridgeshire cu interpreţii pentru infractorii români şi bulgari în prima lună a acestui an a fost egală cu zero, informează cotidianul.

În luna ianuarie a anului trecut, instituţia plătea 1357,84 de lire sterline translatorilor români. „După 1 ianuarie 2014, data liberalizării pieţei muncii britanice pentru români şi bulgari, costurile acestei facturi a scăzut la zero”, se subliniază în paginile Cambridge News.

„Din statistici reiese cu claritate că Poliţia din Cambridgeshire nu a mai avut nevoie de serviciile translatorilor români şi bulgari. S-a derulat o întreagă campanie de presă care a produs îngrijorare cu privire la relaxarea pieţei muncii din Regatul Unit pentru români şi bulgari. Cert este, însă, că instituţia poliţiei nu s-a confruntat cu o cerere sporită pentru serviciile translatorilor vorbitori de română şi bulgară nici în cursul anului 2013”, a remarcat parlamentarul liberal-democrat Julian Huppert care îi reprezintă în Camera Comunelor pe alegătorii din zona Cambridgeshire.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!