Cameron, criticat în Ţările Nordice

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 14 noiembrie 2014

Intenţiile premierului David Cameron de a limita migraţia UE în Marea Britanie au fost primite cu reţinere de liderii politici din ţările nordice.

Schimbarea regulilor Uniunii în ceea ce priveşte libertatea de mişcare a cetăţenilor acesteia ar putea nărui structura unională formată în prezent din 28 de state membre, a atras atenţia Stefa Lofven, premierul Suediei. Poziţia sa a fost susţinută şi de premierul norvegian Erna Solberg, care a subliniat că libera circulaţie a persoanelor în interiorul graniţelor UE este esenţială pentru norvegieni.

Alexander Stubb, premierul Finlandei, a intervenit, de asemenea, susţinând că principiul libertăţii de mişcare este „intangibil”.

Declaraţiile au fost făcute la o întâlnire între reprezentanţii guvernelor din statele nord-europene desfăşurat în Finlanda, la începutul acestei luni.

Cei trei şi-au exprimat propriile convingeri după ce premierul britanic David Cameron a promis că va anunţa noi măsuri pentru a limita migraţia UE în Marea Britanie până la Crăciun.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!