Cameron, fascistul

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 13 ianuarie 2014

David Cameron3

Retorica impotriva unui presupus flux de romani si bulgari ce vor veni in Marea Britanie este „la fel de periculoasa” ca si cea de care uzau nazistii germani pentru a alarma populatia, a avertizat Societatea Romanilor din cadrul Universitatii Cambridge, conform publicatiei locale Cambridge News. 

Reprezentantii organizatiei Cambridge Romanian Society (CRS) l-au acuzat pe premierul britanic David Cameron pentru modul panicard in care prezinta consecintele liberalizarii pietei muncii in Uniunea Europeana, pentru cetatenii din Romania si Bulgaria.

Ei au aratat ca atitudini similare cu cele ale actualilor guvernanti de la Londra au avut guvernele extremiste, nationaliste, comuniste si fasciste din Europa anilor ’30 ai secolului trecut, in tari ca Germania, Rusia sau Ungaria.

„Regretam astfel de reactii prezente atat in retorica politicienilor, cat si a unei mass-medii, printre care tabloidele Daily Mail sau The Sun. Acesta nu poate fi considerat un raspuns suficient de matur la o atare situatie. Credem ca reprezentantii Guvernului si un prim-ministru de talia lui David Cameron, absolvent al studiilor universitare la renumita Oxford University, ar trebui sa aiba capacitatea sa formuleze raspunsuri mult mai echilibrate in aceasta problema”, arata cei de la CRS.

Ei au mai atras atentia ca perpetuarea acestui gen de retorica poate avea consecinte nefaste, pe termen lung. „Astazi se vorbeste despre Romania si Bulgaria, maine ar putea fi Turcia si Serbia. Nadajduim ca societatea civila britanica si UE vor condamna in tandem masurile promovate de Guvernul de la Londra, daca acestea vor depasi limitele rezonabilului”, mai spun romanii de la Cambridge University, citati in Cambridge News.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!