Cameron: Migratia romanilor, „rezonabila”

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 3 februarie 2014

Afirmatia „Nivelul migrarii dinspre Romania si Bulgaria pare rezonabil”, facuta recent de premierul David Cameron, a starnit revolta in randul parlamentarilor din Partidul Conservator, pe care premierul il conduce. Acesta a starnit furia parlamentarilor din propriul partid, doar pentru ca a incercat sa sugereze ca „valurile” de romani si bulgari anuntate in mass-media pe parcursul anului trecut nu sunt inca vizibile.

„Nivelul migrarii dinspre Romania si Bulgaria pare rezonabil”, a spus Cameron, referindu-se la faptul ca „invazia” romano-bulgara nu s-a facut simtita in Regatul Unit dupa 1 ianuarie 2014.

„Nivelul migratiei din estul Europei nu poate fi apreciat la acest moment”, i-au raspuns parlamentarii cu indignare. Ei si-au acuzat liderul ca face asemenea declaratii dupa numai cateva saptamani scurse de la inceputul anului.

Primele date statistice cu privire la numarul romanilor si bulgarilor nou-sositi in Marea Britanie in 2014 vor fi publicate in mai, a sustinut Mark Reckless, unul din membrii grupului parlamentar conservator.

Premierul a reactionat in favoarea romanilor si bulgarilor, pentru ca un grup de aproximativ 70 de parlamentari conservatori din Camera Comunelor au cerut reintroducerea restrictiilor impuse pe piata muncii britanice pentru romani si bulgari. Acestia au sustinut ca limitarile ar trebui sa ramana in vigoare pentru inca cinci ani, pana in 2019. Ei incearca sa introduca o astfel de prevedere in cadrul viitoarelor dezbateri ale proiectului de lege a migratiei ce se va afla in atentia alesilor din Westminster Palace.

Initiativa grupului de parlamentari conservatori contravine normelor si tratatelor Uniunii Europene pe care Marea Britanie s-a obligat sa le respecte.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!