Cameron a propus, Merkel a refuzat

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 2 august 2016

uk-cameron-si-merkel-discutii

Potrivit BBC, Cameron a încercat să facă o înţelegere cu Angela Merkel cu câteva zile înainte de referendumul de pe 23 iunie, pentru a evita votarea unui Brexit, însă nu a găsit înţelegere la liderul german.

În contextul în care îngrijorările privind imigraţia păreau să încline balanţa în favoarea Brexit-ului, BBC relatează că David Cameron, care a demisionat după referendum, i-a telefonat Angelei Merkel pentru a o întreba dacă este dispusă să emită o declaraţie împreună cu alţi lideri din UE prin care să anunţe concesii privind libertatea de mişcarea în cazul în care Marea Britanie ar fi decis să rămână în UE.

Ideea a fost abandonată în cele din urmă. BBC susţine că Merkel i-a spus lui Cameron la un summit UE după referendum că nu poate exista nici un compromis în privinţa libertăţii de mişcare în cadrul blocului comunitar.

Chestiunea imigraţiei rămâne unul dintre punctele controversate înainte de negocierile Marii Britanii cu UE privind relaţia cu blocul comunitar după Brexit, iar actualul ministru britanic de externe, Boris Johnson, a declarat zilele trecută că „nu are nici o îndoială” că poate fi obţinut un echilibru între accesul general la piaţa unică europeană şi libertatea de mişcare.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!