Cameron vrea cursuri de educaţie parentală

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ, UK la zi pe data 21 ianuarie 2016

uk_copil-parinte-custodie

Marea Britanie, „statul-dădacă”, nu se dezminte. David Cameron consideră că părinţii au nevoie de consiliere în creşterea copiilor, astfel că doreşte să-i încurajeze pe aceştia să participe la cursurile de educaţie parentală, oferindu-le vouchere.

Un program pilot a fost iniţiat de guvernul lui Cameron încă din 2011, însă nu a prins la publicul vizat. Iar, dacă în cadrul programului pilot vouchere au fost acordate doar familiilor din medii socio-economice defavorizate, acum acestea sunt puse la dispoziţia „tuturor”. Prin extinderea programului la familiile mai înstărite, David Cameron speră să-l facă mai popular şi să îmbunătăţească percepţiile şi participarea din toate zonele societăţii.

Din discursul lui Cameron: „Familiile sunt cea mai bună măsură anti-sărăcie inventată vreodată. Ele sunt un sistem de bunăstare, educaţie şi consiliere într-un singur pachet. Copiii din familii dezintegrate sunt de două ori mai susceptibili să se confrunte cu sărăcia decât cei ale căror familii rămân unite. De aceea, consolidarea familiilor se află în centrul agendei noastre”.

 

trimiteri-sus-4

Şcolile britanice tratează aspru absenteismul la orele de curs

Parlamentul leton către UK: „Nu ne mai confiscaţi copiii!”

UCAS. Ghid pentru părinţi

Programul Fostering: peste 300 de copii români au nevoie de o familie

trimiteri-jos-4

 

„Am făcut o mulţime de progrese. Am dezvoltat monitorizarea la domiciliu după naştere. Dar aceasta nu acoperă decât primele săptămâni şi luni. Ce se întâmplă mai târziu, când apar probleme de comunicare, comportament, disciplină? Cu toţii avem nevoie de ajutor cu privire la aceste subiecte – cea mai importantă meserie pe care o vom avea vreodată”, mai spune premierul britanic.

Criticii spun că, tradiţional, bunicii au avut rolul de consiliere al tinerilor părinţi şi că statul nu va putea niciodată să suplinească satisfăcător contribuţia bunicilor.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!