Câmp de cannabis descoperit în Londra

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 18 octombrie 2015

londra-camp-de-cannabis

Poliţiştii, chemaţi pe terenul unde fuseseră raportate câteva plante de cannabis într-o zonă afluentă din sudul Londrei, au fost înmărmuriţi când au descoperit un câmp de mărimea unui teren de fotbal plin cu planta cu pricina.

Poliţiştii au dat de o adevărată pădure de copaci de marijuana, probabil 150 la număr, în tufărişurile din Kingston-upon-Thames, aflate undeva în zona Lower Marsh Lane. S-au raportat copaci de marijuana înalţi chiar şi de un metru şi jumătate, iar undeva în mijlocul „plantaţiei” au găsit o umbrelă-pavilion, aşa-numitul gazebo.

Fotografii cu „vegetaţia luxuriantă” descoperită au fost postate de către oamenii legii pe reţelele de socializare media, folosind hashtag-uri precum #TheseArentXmasTress (n.r. #NuSuntBraziDeCrăciun) şi #WeedKiller (n.r. #Ierbicid).

Între timp, zona a fost securizată şi se caută persoanele responsabile pentru plantarea marijuanei.

Terenul este destul de izolat, putându-se ajunge la el mergând pe jos circa 20 de minute. Poliţia a declarat că plantele vor fi distruse, consumul şi distribuţia canabisului în Marea Britanie fiind ilegală, fiind considerat un drog de Clasă B.

 

Consumul de marijuana ar putea fi legalizat

Conform unui studiu realizat de guvern, legalizarea cannabis-ului ar putea aduce vistieriei statului undeva la £200 milioane doar din economiile obţinute cu costurile suferite acum de poliţie şi la tribunal. La această sumă s-ar adăuga alte câteva sute de milioane de lire sterline ce ar putea fi colectate din impozite.

Studiul, comandat de Partidul Liberal Democrat, care a militat şi în trecut pentru legalizarea unor droguri, a urmărit să examineze „impactul fiscal potenţial generat de regularizarea consumului de marijuana în Marea Britanie”.

Membrul de parlament laburist Paul Flynn a declarat, citat de metro.co.uk:

—————————————

„Cannabis-ul a fost încercat şi testat de zeci de milioane de oameni pe parcursul a 5.000 de ani. De-ar fi fost probleme cu consumul cannabisului natural, acest lucru ar fi fost vizibil acum multă vreme, iar în acest moment nu ne confruntăm decât cu guverne care refuză să privească în mod onest subiectul.”

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!