Campanie contra furtului de telefoane în Cambridge

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 24 iulie 2015

Poliția din orașul Cambridge a identificat echipe de români care încearcă să fure telefoanele mobile ale turiștilor arabi și chinezi, cât și ale localnicilor care își lasă gențile nepăzite.

Drept urmare, poliția a pornit o campanie de informare a publicului prin afișarea unor postere scrise în engleză, arabă și chineză în centrul orașului Cambridge și în locațiile turistice.

O operațiune cu ofițeri în haine civile a dus la concluzia că cei mai mulți dintre cei care fură telefoane în această zonă sunt din România. Sergentul Ian Wood a declarat publicației Cambridge News că românii „își selectează victimele dintre turiștii arabi sau chinezi, probabil pentru că au observat că aceștia au telefoane scumpe sau pentru că se gândesc că aceștia nu știu cum să contacteze poliția”. De asemenea, est-europenii au țintit și părinți localnici care – distrași de copiii lor – și-au lăsat nepăzit căruciorul și geanta.

Reprezentantul poliției locale a mai atras atenția asupra noilor metode ale hoților, precum cea a „turistului” care întinde o hartă pe masa la care stau victimele și cere indicații, acoperind și telefoanele acestora, iar în momentul în care va lua harta, va lua și telefonul de pe masă.

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!