Campanie de informare privind votul prin corespondență

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora în lume pe data 9 decembrie 2015

Dan Stoenescu

Lansarea unei campanii de informare în legătură cu votul prin corespondență și a unor consultări privind accesarea de fonduri europene pentru diaspora sunt obiectivele invocate de ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, care s-a întâlnit cu românii din Spania.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a avut mai multe întâlniri cu românii din Spania, în perioada 28-29 noiembrie, cu ocazia unor evenimente dedicate zilei naționale, evenimente organizate la Madrid de Ambasada României și de Institutul Cultural Român, relatează Mediafax.

Potrivit MAE, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții comunității românești, ministrul a anunțat lansarea unor sesiuni de informare și consultanță pentru diaspora, cu scopul de a identifica modalitățile de accesare a fondurilor europene POSDRU, având trei axe de finanțare: formare profesională continuă pentru angajați, români antreprenori în Europa, prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii.

 

trimiteri-sus-4

De ce românii din diaspora ar trebui să se simtă TRĂDAȚI de votarea legii prin corespondenţă

Interviu cu europarlamentarul Mircea Diaconu: „Voi sunteți adevărații noștri ambasadori în Europa!”

Votul prin corespondență, adoptat. Doar pentru parlamentare

Parlamentul PSD respinge votul prin corespondență și pe cel electronic

trimiteri-jos-4

 

De asemenea, Stoenescu a spus că susține organizarea unor evenimente de promovare a potențialului investițional în România, precum și organizarea unui forum de afaceri pentru diaspora.

O altă prioritate invocată de ministru este derularea unei campanii de informare cu privire la votul prin corespondență, astfel încât toți cetățenii să cunoască procedurile pentru exercitarea dreptului de vot, în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!