Campioanele din 95, sărbătorite

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 iunie 2015

handbal junioareCampioanele mondiale de tineret din 1995 vor fi sărbătorite de către Federaţia Română de Handbal, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la cucerirea titlului, ceremonia fiind programată la Cluj-Napoca, în pauza meciului feminin dintre România şi Serbia, din barajul pentru CM din acest an.

Conform anunţului de marţi al FR Handbal, performanţa din 1995, de la Arcaju (Brazilia), „a reprezentat punctul de plecare spre profesionism al unei generaţii de handbaliste stelare care au făcut istorie pentru România, iar federaţia va organiza un moment unic pentru a sărbători această performanţă, o reîntâlnire a jucătoarelor şi stafului naţionalei de la acea dată cu publicul român”.

Ceremonia este programată în pauza meciului de sâmbătă dintre România şi Serbia, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Lotul echipei României care a cucerit titlul mondial în 1995, şi care se va reîntâlni sâmbătă, este format din următoarele jucătoare: Magdalena Urdea, Narcisa Lecuşanu, Stăncuţa Ghionea, Simona Gogârlă, Carmen Niţescu, Carmen Amariei, Alina Dobrin, Steluţa Luca, Ildiko Kerekeş, Cristina Mihai, Luminiţa Stroe, Roxana Berilă, Elena Iorgu, Irina Neagu, Olimpia Vereş.

Antrenorii echipei au fost Dinu Cojocaru şi Ioan Băban, urmând a fi prezenţi și ei la ceremonia de la Cluj-Napoca.

Meciul retur dintre România şi Serbia, din barajul pentru calificarea la CM din acest an, va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 17.00. În tur, tricolorele s-au impus la Kraljevo, cu scorul de 32-26.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!