Campion mondial la Biologie

Articol publicat in sectiunea Poveşti româneşti, Social pe data 24 iulie 2015

Elevul Mircea Dan Mirea, din clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, a obținut prima medalie de aur pentru România la Olimpiada Internațională de Biologie, informează Ministerul Educației.

Mircea Dan Mirea a câștigat în acest an al doilea premiu la Olimpiada Internațională de Biologie, după medalia de argint cucerită în 2014, în Indonezia.

Alături de el, din echipa României au mai făcut parte: Alexandru Ionuț Duță (clasa a XII-a, Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina), Bogdan Ionuț Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București), medaliați cu bronz, și George Cătălin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

Echipa României a participat la cea de-a 26-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie, care s-a desfășurat în perioada 12-19 iulie, în Danemarca (Aarhus). În total, au luat parte la concurs 239 de elevi din 62 de țări.

România participă la Olimpiada Internațională de Biologie începând din 1997, an în care a obținut o medalie de argint și trei de bronz. Ulterior, elevii români au participat constant la această competiție, însă, până la ediția din acest an, nu au cucerit aurul.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!