Campioni europeni la fizică

Articol publicat in sectiunea Poveşti româneşti, Social pe data 17 iulie 2015

Elevii români au obținut două medalii de aur, două de argint și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică, clasându-se astfel pe primul loc în Europa și pe locul zece în lume, informează Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS), potrivit Mediafax.

Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Crețu, laureat cu argint la ediția precedentă a olimpiadei, și de Ștefan Eniceicu, care a obținut și în 2014 aceeași distincție, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

De asemenea, Ștefan Eniceicu a primit și premiul special din partea Societății Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obținut de un elev din Europa la proba teoretică, și anume 29,8 puncte din 30.

Medaliile de argint au fost obținute de Cristian Alexandru Frunză, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București, și de Răzvan Radu, elev în clasa a X-a la același liceu. Ileana Rugină, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică București, a obținut medalia de bronz.

Peste 190 de concurenți din 48 de țări au participat la ediția 46 a Olimpiadei Internaționale de Fizică, desfășurată în perioada 4-12 iulie, în Mumbai (India).

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!