Când ne aflăm adversarii

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 15 octombrie 2015

601 nationalaEchipa naţională a României îşi va afla adversarele de la Campionatul European din 2016, primul său turneu final după o pauză de 8 ani, în data de 12 decembrie la Paris, unde va avea loc tragerea la sorţi a grupelor competiţiei găzduite de Franţa.

Conform informațiilor oficiale, înaintea ultimelor 18 partide din runda finală a preliminariilor s-au calificat România, Islanda, Cehia, Belgia, Ţara Galilor, Spania, Germania, Polonia, Anglia, Elveţia, Irlanda de Nord, Austria, Italia, Portugalia, Albania şi Franţa, din postura de ţară gazdă.

Luni şi marţi urmau să fie decise numele a încă patru reprezentative care vor merge la turneul final. Ultimele patru selecţionate din cele 24 care vor participa la turneul din Franţa, vor fi stabilite în urma jocurilor de baraj programate în perioada 12-14 noiembrie, respectiv 15-17 noiembrie. Tragerea la sorţi a partidelor de baraj va avea loc în 18 octombrie, la Nyon.

Conform regulamentului UEFA, la turneul final al Campionatul European din 2016 se califică direct primele două echipe din cele nouă grupe ale preliminariilor şi reprezentativa cu cel mai bun punctaj dintre ocupantele locurilor trei. Celelalte opt echipe de pe locurile trei vor disputa un baraj de calificare, în urma căruia patru dintre acestea vor accede la Euro-2016.

La tragerea la sorţi din 12 decembrie se va stabili componenţa celor şase grupe ale Campionatului European din Franţa. Primele două echipe din fiecare grupă, plus cele mai bune patru reprezentative dintre ocupantele locurilor trei vor accede apoi în faza optimilor de finală ale Euro-2016.

Turneul final al Campionatului European se va disputa între 10 iunie şi 10 iulie 2016, în 10 oraşe din Franţa, cu participarea în premieră a 24 de echipe naţionale.

Cu cinci victorii, cinci rezultate de egalitate şi nici o înfrângere, echipa naţională a încheiat preliminariile pe poziţia a doua a grupei F, la 1 punct în spatele selecţionatei Irlandei de Nord.

O grupă foarte grea pentru România ar fi aceea în care am putea juca alături de Germania, Italia și Islanda, în schimb ce una ușoară ne-ar putea propune echipe accesibile la prima vedere.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!