Capacitatea aeroportului Heathrow ar putea fi mărită substanţial

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 4 iulie 2015

Terminal 5 Heathrow

Primul ministru britanic a anunţat că guvernul va decide în următoarea perioadă dacă va accepta recomandarea primită de la Comisia Aeroporturilor de a adăuga o a treia pistă de decolare şi aterizare. Mărirea de capacitate, conform comisiei, este necesară în mod urgent.

Deşi în 2009 David Cameron s-a arătat potrivnic unei astfel de idei, acum este dispus să discute pe această temă. Cum laburiştii sprijină ideea, mai rămâne doar ca conservatorii să se pună de acord, însă nu va fi un lucru uşor de obţinut, pentru că există voci în sânul partidului, precum Boris Johnson, care vorbeşte cu vehemenţă împotriva construirii celei de-a treia piste de decolare la Heathrow.

Problema constă în efectele pe care construirea unui proiect atât de amplu l-ar putea avea asupra populaţiei din jurul aeroportului Heathrow. Se zice că un milion de oameni ar fi afectaţi, unii dintre ai trebuind chiar să se mute, ca în cazul a 750 de case din satul Harmondsworth ce ar putea fi demolate dacă planul este acceptat.

Pentru a câştiga sprijinul comunităţii locale Comisia Aeroporturilor a pregătit şi un plan pentru a minimiza efectele poluării fonice, precum interdicţia zborurilor între orele 23.30 şi 6 dimineaţa, stabilirea unor limite legale în care ar trebui să se înscrie zgomotul, precum şi instaurarea unei taxe pentru a strânge un fond cu care să se insuleze fonic casele şi şcolile locale.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!