Capcanele reînnoirii contractelor

Articol publicat in sectiunea Utilităţi pe data 24 octombrie 2010

Dacă aţi semnat un contract cu un furnizor de utilităţi sau de telefonie, fiţi foarte atenţi la această mare excrocherie…

Cu siguranţă, toţi cititorii noştri sunt conştienţi de cât de atenţi trebuie să fie când vine vorba de reînnoirea polițelor de asigurare. La urma urmelor, când vă soseşte o scrisoare acasă prin care vi se spune că asigurarea casei a expirat şi că aceasta trebuie să fie reînnoită, poate fi mult mai uşor să acceptaţi pur şi simplu noua rată fără să vă deranjaţi să studiaţi piaţa.

Însă, dacă decideţi să faceţi acest lucru, este mai mult decât probabil că nu veţi obţine cea mai bună ofertă de pe piaţă. De fapt, multe companii de asigurare oferă cele mai bune înţelegeri numai clienţilor noi, şi chiar vă vor mări rata de asigurare în cel de-al doilea an, sperând că între timp nu veţi apela la un nou asigurator.

De aceea vă încurajăm să căutaţi de fiecare dată o altă ofertă, folosind centrele de comparaţie cum ar fi cel de la http://www.beatthatquote.com/insurance/home-insurance.html, pentru a găsi o ofertă mai bună înainte de a vă reînnoi contractul. Da, s-ar putea să dureze puţin, dar credem că economiile făcute merită atenţia.

Din nefericire, când vine vorba de alte cheltuieli casnice, aşa cum ar fi facturile curente, companiile fac în aşa fel încât renunţarea la contract să fie extreme de dificilă în clipa când acesta ajunge la final.

 

Marea excrocherie a contractelor prelungite automat

Un raport recent publicat în The Telegraph (http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/consumertips/household-bills/8067565/Renewal-rip-offs-dont-roll-over.html) spune că furnizorii de energie (http://uk.biz.yahoo.com/utilities) şi servicii de telefonie prelungesc automat contractul clienţilor existenţi fără ca aceştia să mai fie consultaţi.

Foarte multe persoane au semnat contracte care urmează să dureze cel puţin 1 an şi, când acestea ajung la final, ar trebui să vă aşteptaţi să primiţi o notificare în acest sens, de preferat în scris.

Totuşi, în ciuda faptului că majoritatea companiilor spun că-şi informează clienţii înainte să le prelungească automat contractul (pentru a vă oferi timpul necesar de a anula, dacă nu vă convin condiţiile), în unele cazuri sunt trimise e-mail-uri, iar acestea pot fi foarte uşor trecute cu vederea sau clasificate ca „spam” şi aruncate în folderul de „junk”, unde aproape că nimeni nu se uită. Iar dacă este trimisă o scrisoare, atunci termenii contractului sunt scrişi cu litere mici, făcându-i extrem de uşor de omis.

Dar nu numai faptul că aceste companii maschează clienţilor lor aceste lucruri este îngrijorător, dar şi acela că în clipa în care un client decide să renunţe la înţelegerea pe care o are, află că acest lucru se poate face doar dacă plăteşte taxe de penalizare serioase.

 

Penalităţile

De exemplu, dacă aţi semnat cu British Gas şi sunteţi ţintuit într-unul dintre tarifurile lor fixe (fixed tariffs), veţi fi penalizat cu 35 lire pentru electricitate şi 35 lire pentru gaz dacă doriţi să renunţaţi mai devreme la contract, cu excepţia cazului în care aţi anulat contractul cu exact 28 de zile înainte ca acesta să ia sfârşit!

Asta înseamnă că, dacă vi s-a prelungit automat contractul şi aţi rata acest lucru, va fi foarte scump să renunţaţi la el.

În acelaşi timp, Scottish Power taxează cu 30 lire pentru electricitate şi 20 lire pentru gaz dacă doriţi să renunţaţi la serviciile lor.

Taxele cu BT depind de clipa în care vă anulaţi contractul şi de înţelegerea pe care o aveţi cu ei. De exemplu, dacă dispuneţi de Unlimited Weekend Plan, atunci veţi fi taxat cu 2,50 lire pentru fiecare lună care a mai rămas din contractul iniţial. Aşa că, dacă aţi fost automat angrenat într-un contract pe 12 luni, renunţarea la el vă va costa 30 lire!

Iar dacă dispuneţi de varianta Unlimited Anytime Plan, atunci veţi plăti 5,50 lire pentru fiecare lună rămasă din contract, aşa că suma pe care va trebui să o achitaţi pentru renunţarea la contract va fi de 66 lire. Puteţi vedea întreaga listă a taxelor la http://www.productsandservices.bt.com/consumerProducts/dynamicmodules/pagecontentfooter/pageContentFooterPopup.jsp?pagecontentfooter_popupid=26746&s_cid=con_FURL_termcharges. Cea mai mare taxă prezentă acolo este aceea la BT Total Broadband Anywhere, renunţarea la pachet costând 30,25 lire pentru fiecare lună rămasă din contract.

 

Ce puteţi face

De vreme ce informaţiile referitoare la taxele de reziliere sunt îngropate în litere mici, aproape ilizibile sau ajung în căsuţa de „junk”, este foarte important să vă asiguraţi că primiţi absolut orice corespondenţă din partea furnizorului dumneavoastră. Verificaţi căsuţa de „junk” pentru a vă asigura că nu a ajuns nimic important acolo.

Mai mult, înainte de a semna orice contract, trebuie să vă asiguraţi că aţi înţeles exact care sunt lucrurile pentru care semnaţi. Verificaţi termenii şi condiţiile, pentru a şti când va ajunge acesta la final, dacă există prelungiri automate şi dacă sunteţi pasibili de penalităţi pentru că renunţaţi mai devreme la el.

Dacă termenii şi condiţiile nu sunt clare, atunci daţi un telefon şi întrebaţi. O bună idee ar fi să vedeţi care vă sunt drepturile în perioada de renunţare la el. În general, veţi afla că aveţi la dispoziţie o lună înainte să intre în vigoare taxele pentru renunţarea la contract.

Este foarte important să vă asiguraţi că toate lucrurile vă sunt clare pentru a nu fi prins pe picior greşit. Din nefericire, website-urile furnizorilor se dovedesc extrem de greu de navigat, iar detaliile necesare sunt dificil de găsit.

Dacă aţi semnat un contract, poate fi o bună idee să vă generaţi o alarmă în telefonul mobil sau să notaţi acest lucru în jurnal, pentru a şti când va ajunge contractul la final. În acest fel, dacă nu doriţi să continuaţi alături de acest furnizor, îi veţi comunica decizia înainte ca el să vă poată taxa.

Nu uitaţi că, indiferent dacă dispuneţi de un contract pe termen lung, nu va trebui să rămâneţi alături de acel furnizor o veşnicie. Faptul că ştiţi când acesta se apropie de final vă permite să căutaţi oferte mai bune. În timp ce alegerea unui tarif la energie pe o perioadă de un an poate aduce linişte, trebuie ştiut că la finalul acestuia pot exista oferte mai bune decât cea existentă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!