„My car… no petrol, you help, please, with money?”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, E țeapă, UK, despre români pe data 8 aprilie 2016

uk-farsa-romi-marginea-drumului-fara-combustibil

Farsa romilor cu rămasul în „pana prostului” nu se-nvecheşte, aşa cum nu se-nvecheşte nici cerşetoria. Doar că, dacă în România, oamenii nu se mai obosesc să contacteze poliţia după ce ajung faţă în faţă cu o astfel de situaţie sau sunt astfel păcăliţi, nu la fel stau lucrurile în UK. Oricum ar fi, romii nu vor renunţa la această „găină cu ouă de aur”.

Nu aţi avut niciodată (ne)plăcerea ca, aflându-vă în parcarea unui supermarket din România, o voce rugătoare să vă solicite atenţia cu următorul text de mare efect? Sună aşa: „Dacă nu este cu supărare… Suntem în deplasare, suntem veniţi din Bucureşti şi ne-am cheltuit toţi banii la mecanic, că am avut nişte probleme cu maşina. Acum, însă, nu ne mai ajung banii de benzină ca să ne întoarcem. Dacă ne puteţi ajuta cu oricât… Dumnezeu să vă ajute!”. Discursul este lacrimogen, iar privirile tragice din maşină îţi fac inima franjuri, pentru că solicitantul are maşina plină ochi cu întreaga lui familie – soţie şi copii. Doar că firul se rupe când realizezi că stai de vorbă cu nişte romi. Să-i crezi, să nu-i crezi… Parc-ar merita nişte bani măcar pentru punerea în scenă a actului dramatic.

Dar în UK este altceva. Cum poate depista englezul un rom, atâta timp cât nu cerşeşte? Nu prea are cum! Astfel că farsa de mai sus, care poate lua diverse forme – a rămas fără combustibil la margine de drum, a făcut pană sau variante – are şanse mult mai mari de reuşită în faţa britanicilor.

Doar că englezul nu stă la discuţii. El pârăşte; anunţă poliţia imediat ce i se pare ceva suspect şi totul se termină cu repeziciune.

 

trimiteri-sus-4

Spargi case? Ia doi ani la zdup!

Un ţigan face cât o mie şi la englezi

COVENTRY, ORAȘUL ROMILOR FERICIȚI

„OLIMPIADA CERSETORILOR”

trimiteri-jos-4

 

Aşa s-a întâmplat şi într-un caz prezentat zilele trecute de northernecho.co.uk. Potrivit acestei surse, un bărbat de 40 de ani din Middlesbrough, „originar din România”, a fost arestat duminica trecută, după ce mai mulţi participanţi la trafic s-au declarat păgubiţi de farsa acestuia. Românul se afla la marginea drumului la Serviciile Wetherby, de pe autostrada A1(M) din North Yorkshire şi făcea semn cu mâna şoferilor trecători, pentru a opri.

Românul a fost dat în primire poliţiei de către un bătrân de 76 de ani, după ce acesta oprise la solicitarea românului. Pensionarul a povestit autorităţilor cum românul i-a explicat că Renault Laguna-ul lui a rămas fără benzină şi că ar avea urgent nevoie de nişte bani, fiind dispus să ofere în schimbul lirelor o valută străină, fără mare valoare. Bătrânul s-a lăsat convins de povestea românului şi chiar l-a luat pe acesta pentru o scurtă călătorie la el în maşină.

La intervenţia rapidă a poliţiei, românul a fost arestat, fiind acuzat de fraudă prin falsă reprezentare şi de furt de telefon mobil.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!