Cardul de sănătate, obligatoriu în spitale şi la ambulatoriu

Articol publicat in sectiunea Social pe data 19 decembrie 2014

Aproximativ 12,5 milioane de carduri naţionale de sănătate au fost distribuite asiguraţilor până în decembrie. Din 2015, probabil din luna februarie, niciun serviciu nu va mai fi validat decât prin card, a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea.

„Cardul naţional de sănătate reprezintă pentru noi un proiect strategic. În anul 2013 au fost tipărite 4 milioane de carduri, iar în anul 2014 au mai fost tipărite peste 9 milioane de carduri pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani. Până în prezent au fost distribuite aproximativ 12,5 milioane de carduri prin servicii poştale conform acordului-cadru şi a contractelor subsecvente încheiate cu CN Poşta Româna SA”, a precizat el, citat de Mediafax.

În plus, până în prezent, au fost validate în sistem peste 120.000 de carduri de sănătate. Ciurchea a mai spus că aproape un milion de carduri se află încă în circuitul poştal sau au fost returnate caselor de asigurări de sănătate. Potrivit preşedintelui CNAS, tipărirea şi distribuirea cardului va continua pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani şi/sau dobândesc calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!