Cardurile de credit: mic dicţionar

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 2 februarie 2015

credit cards

0% credit cards

Acest tip de card vă permite să nu fiţi taxat pentru balanţa creditului dumneavoastră. Perioadele fără dobândă sunt, de obicei, unele pe timp limitat, după care se va aplica o rată a dobânzii la balanţa existentă.

 

Balance transfer (Transferul balanţei)

Un card de acest tip vă permite să transferaţi datoria de pe cardul de magazine sau cardul de credit pe un alt card de credit, cu o potenţială rată a dobânzii mai scăzută pentru o perioadă de timp iniţială. Trebuie să acordaţi o atenţie sporită perioadei pentru care oferta este valabilă, pentru că după terminarea perioadei APR-ul va fi aplicat întregii rate a dobânzii.

 

0% purchase (0% cumpărare)

Acest lucru permite achiziţionarea unor bunuri fără dobândă, pentru o anumită perioadă de timp, după care se aplică o rată a dobânzii standard. Dacă sunteţi în căutarea unui mic ajutor vizavi de fluxul financiar pe care-l aveţi, atunci acest card este perfect pentru început, dar fiţi atent la termenii, perioada de gratuitate şi rata dobânzii aplicată după terminarea acestei perioade, deoarece ofertele din piaţă sunt diferite din acest punct de vedere.

 

Interest free credit cards (Carduri fără dobândă)

Sunt carduri care oferă o perioadă liberă din punct de vedere al dobânzii pentru creditul care este împrumutat sau transferat pe card. Perioadele sunt de obicei limitate, după care se aplică o anume rată a dobânzii.

 

Low interest / rate credit cards (Carduri cu dobândă mică)

Un card pentru care rata dobânzii este mai mică decât celelalte existente pe piaţă. Este o opţiune bună dacă nu doriţi să schimbaţi cardurile la o anumită perioadă de timp, pentru că rata dobânzii este una avantajoasă, pe termen lung.

 

Cashback

Este un card pentru care vi se plăteşte o anumită sumă ori de câte ori îl folosiţi. Acest tip de card vă va returna un procent din ceea ce aţi cheltuit, de fiecare dată când îl folosiţi, ceea ce înseamnă că la nivel anual veţi primi înapoi un anume procent din ceea ce aţi cheltuit. Acest card poate fi un mod bun de a economisi.

 

Bad credit credit cards (Cardurile pentru cei cu un istoric financiar negativ)

Acest card este destinat celor care dispun de un istoric de creditare negativ sau au declarat falimentul. Cardul funcţionează exact ca unul obişnuit, dar datorită faptului că respectiva persoană reprezintă un risc crescut din punct de vedere financiar, acesta vine cu o rată a dobânzii mai mare decât cea obişnuită, iar beneficiile pot fi reduse.

 

Rewards (Recompense)

Un card pentru care vi se oferă unele recompense pentru că-l folosiţi. Acestea pot varia de la kilometri de zbor la contribuţii la fondurile de caritate.

 

Gold and Platinum credit cards (Cardurile Gold şi Platinum)

Un card Platinum este unul care are beneficii şi accesorii similare cu ale unui card obişnuit, dar pentru a vă califica pentru un astfel de card va trebui să dispuneţi de venituri suplimentare faţă de cele cerute pentru un card obişnuit. Cardurile Gold şi Platinum oferă rate de creditare superioare şi posibilitatea de a scoate zilnic o sumă mai mare de bani decât cea disponibilă cu un card standard.

Cardurile Prestige ar putea oferi beneficii suplimentare cum ar fi o perioadă suplimentară de garanţie pentru bunurile casnice achiziţionate, economii la hoteluri şi călătorii şi chiar asigurare gratuită de călătorie. De cele mai multe ori, dispun de aceleaşi beneficii ca şi cardurile Rewards.

 

Travel cards (Cardurile de călătorie)

Un astfel de card oferă beneficii în cazul unei călătorii. Acestea pot varia de la kilometri de zbor la economii financiare sau la rezervări fără comision pentru călătoriile în afara ţării.

 

Business credit cards (Cardurile de afaceri)

Este de obicei un card care se eliberează managerilor de corporaţie sau celor care deţin o afacere pentru a-i ajuta pe aceştia să ţină cheltuielile firmei departe de cele personale. Foarte multe firme pun la dispoziţie acest produs împreună cu alte beneficii acordate.

 

Cum să găsiţi cardul care să vă avantajeze

Cel mai bine este să comparaţi ofertele existente în piaţă. Există un număr de carduri de credit diferite, fiecare dintre ele venind cu beneficii şi rate ale dobânzii diferite, tocmai de aceea ideea de a le compara între ele fiind una extrem de bună în încercarea de a găsi un card care să se potrivească cerinţelor dumneavoastră de cheltuire sau economisire.

 

Cine pune la dispoziţie carduri?

Barclays Bank plc, MBNA. Alliance and Leicester, Virgin, Post Office Limited, American Express, Amex, Royal Bank of Scotland, Halifax, Natwest, Vanquis, HSBC, Aqua, Lloyds TSB Group, Abbey, Tesco, Capital One Bank, Citigroup Inc, Sainsburys Bank plc, Bank of Scotland plc, Co-Operative Bank plc, HFC Bank Limited, Marks and Spencer plc.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

O parere la “Cardurile de credit: mic dicţionar”

  1. alin Spune:

    am primit un card capital one as vrea sa stiu la ce foloseste am aplicat online

Spune-ti si tu parerea!