Carl Froch: „Bute e terminat!”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 14 noiembrie 2015

uk_bute-degale

Lucian Bute, între doi britanici. Unul (Carl Froch) i-a „furat” centura, iar de la celălalt (James DeGale) ar putea s-o recupereze. În stilul caracteristic boxerilor, Froch îl încurajează public pe DeGale, potrivit The Sun, citat de jurnalistii.ro.

Lucian Bute, în vârstă de 35 de ani, va urca din nou în ring după meciul cu Andrea Di Luisa, partidă disputată în luna august. Gălăţeanul în vârstă de 35 de ani va boxa pe 28 noiembrie, la Montreal, Canada, într-un meci de titlu mondial contra lui James De Gale, campion mondial în versiunea IBF.

În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic din Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului.

Lucian a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012, într-o confruntare la Londra. Bute, de 35 de ani, are la activ 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, iar ultima oară a boxat în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

Însă românul este încolţit tocmai de cel care i-a stricat cărţile. Carl Froch i-a transmis un mesaj lui James DeGale:

—————————————

„Înţeleg că va merge acolo şi va câştiga în jur de două milioane de lire pentru un meci cu un Bute absolut ruinat! E ruinat de când l-am învins eu, toţi ştiu asta. Va fi o luptă tacticizată, bazată pe tehnică, dar pe care DeGale o va câştiga lejer, pentru că Bute e terminat. Problema e în ce moment al meciului va obţine victoria James”.

—————————————

Lucian a adoptat, ca de fiecare dată, un ton echilibrat. S-a deplasat luna trecută în Londra, unde a susţinut o conferinţă de presă pe stadionul lui Arsenal, care s-a întors imediat în Canada.

—————————————

„Pe 28 noiembrie voi obţine a cincea victorie, voi fi campion mondial. E valoros, e puternic, e campion olimpic la amatori şi campion mondial la profesionişti, dar asta nu mă împiedică să dau tot ceea ce am mai bun pentru a-l învinge.”

Lucian Bute

—————————————

Pentru meciul din Montreal, DeGale a susţinut luna trecută că are tot arsenalul tehnic la el:

—————————————

„Dacă se va bate cu mine aşa cum a făcut-o cu Froch, va fi în pericol. La ultimele sale lupte, a avut un aer ruşinat, părea că îi e frică. Nu lăsa impresia că îi plăcea să se lupte. Trebuie să sar pe el foarte repede. Am călătorit pentru a câştiga titlul şi voi face la fel pentru a-l apăra. Am învins un excelent stângaci, precum Dirrell, apoi consilierul meu Al Haymon mi-a propus să vin în Canada. La modul în care lupt, nimeni nu mă bate.”

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!