Carlo Erdei, dorit de Ungaria

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 februarie 2014

423 carlo erdeiCarlo Erdei, un pusti de 18 ani, este un exemplu al faptului ca fotbalul romanesc produce jucatori de valoare, dar care trebuie sa paraseasca tara pentru a se putea realiza.

Carlo a crescut in Satu Mare si a invatat fotbalul la Liceul cu Program Sportiv si la clubul privat Il Calcio. Tanarul satmarean a intrat si in vederile loturilor nationale, unde a fost convocat des. La un turneu in strainatate, o firma de impresariat din Romania a remarcat talentul sau, iar de aici nu a mai fost decat un pas pana au curs ofertele.

Prima echipa care l-a vrut pe mijlocasul roman a fost Aston Villa, in 2012, dar formalitatile greoaie l-au impiedicat sa ajunga la Birmingham. A urmat apoi Newcastle, dar Carlo a avut si ghinion. A suferit o dubla accidentare cu 3 luni dificile in care s-a recuperat. Wolverhampton a venit in vara lui 2013 cu o oferta concreta.

„Wolverhampton l-a urmarit si ea de ceva vreme si in august 2013 a semnat contractul cu Carlo. Dar pentru a putea munci in Anglia, a trebuit mai intai sa-si ia cetatenia maghiara”, a spus tatal lui Carlo, Octavian. Ajuns in Anglia, romanul s-a acomodat imediat. Wolverhampton evolueaza in League One, a treia liga din Anglia, dar Carlo si echipa Under 21 a clubului joaca in Premier League! Iar cand nu o face acolo, se pregateste cot la cot cu seniorii sau da o mana de ajutor la antrenamentele juniorilor sub 18 ani.

Viata tinerilor fotbalisti din Anglia este diferita fata de ceea ce traieste un copil in Romania. Carlo Erdei locuieste in gazda la o familie sociala. Aceasta primeste de la Wolverhampton undeva la 20.000 de lire sterline pe an. „Totul se face pe baza unui contract. Familia respectiva asigura totul pentru Carlo, iar la fiecare sfarsit de luna, un reprezentant al clubului face un raport in care se trec plusurile si minusurile atat din partea gazdei, cat si din partea jucatorului. Iar Carlo nu sta singur cu familia. Il are alaturi pe Albert Torres, un pusti sosit in Anglia de la FC Barcelona”, spune tatal lui Carlo.

Carlo Erdei este dorit si de nationala Ungariei. Oficialii de la Budapesta au incercat pe diferite cai sa-l convinga pe Carlo sa lase balta nationala Romaniei. „Directorul academiei Honved insista pentru Carlo. A auzit ca a luat cetatenia in 2013 si incearca sa-l convinga sa joace pentru nationala Ungariei. A sunat chiar si la presedintele AJF Satu Mare, care ii este prieten, dar Carlo vrea sa joace pentru Romania”, a lamurit situatia tatal sau.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!