Carnavalul Notting Hill a trecut ca o ploaie torenţială

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 7 septembrie 2015

uk_carnavalul Notting Hill_2015

Dansatorii şi muzicienii care au participat la carnavalul Notting Hill de anul acesta au avut de înfruntat ploile care s-au încăpăţânat să se-ntindă pe întregul week-end, însă au făcut ce ştiu ei să facă mai bine: să danseze, să cânte, să se distreze şi să-i înflăcăreze pe cei din jur, chiar dacă aceştia din urmă s-au prezentat anul acesta în număr mai mic.

Armaţi cu paiete, tobe şi umbrele, miile de spectatori au ţinut piept ploii din bank holiday-ul din acest an pentru a participa la ediţia din 2015 a carnavalului Notting Hill de pe străzile din vestul Londrei.

Festivalul tinde să devină unul din cele mai mari festivaluri stradale din lume, însă anul acesta mulţi spectatori au găsit mai potrivit să privească de la o distanţă sigură, ferindu-se de ploaie sub coroana vreunui copac sau la adăpostul staţiilor de autobuz.

Luni după-masă, pe 31 august, părea că ploile anunţate toate ziua nu aveau să se concretizeze, însă ploile din timpul dimineţii i-au convins pe mulţi să abandoneze festivalul. Un ofiţer de poliţie a declarat pentru The Guardian că părţi din ruta carnavalului erau parcă desprinse dintr-un „oraş părăsit”:

—————————————

„În mod normal abia te poţi mişca în mulţimea de spectatori, însă colegii mei spun că n-au mai văzut festivalul să fie atât de liniştit ca acum.”

—————————————

Lizzy, o veterană a carnavalului, care aclama cu entuziasm performerii de pe veranda casei sale de pe Lansdowne Road, a declarat că îi pare rău de tot efortul pe care dansatorii şi organizatorii l-au investit în acest eveniment:

—————————————

„În mod normal, este absolut fantastic. Anul acesta, toţi şi-au făcut costumaţiile cu trei-cinci luni înainte, însă este primul an când casa mea nu s-a cutremurat din fundaţie; este atât de linişte, este trist.”

—————————————

Doar o treime din spectatorii prezenţi de obicei şi-au făcut apariţia, apreciază Lizzy. Peste drum de Lizzy, nişte comercianţi au renunţat să mai spere la a da vreo lovitură în această zi, astfel că pe la prânz şi-au făcut bagajele şi au plecat.

Erau aşteptaţi cam un milion de spectatori la eveniment pe durata carnavalului – duminică şi luni. Dar performerii şi-au făcut datoria. În pofida ploii, s-au îmbrăcat la fel de sumar ca de obicei. „Te usuci mult mai repede decât dac-ai avea blugi pe tine”, a spus un dansator.

Carnavalul a fost patrulat de 7.000 de ofiţeri care, conform spuselor primarului Londrei, Boris Johnson, au reuşit să aresteze nu mai puţin de 314 persoane, ceva mai mulţi decât la ediţia precedentă.

La pub-ul Earl of Londsdale de pe Portobello Road, managerul a explicat că vânzările nu merg grozav:

—————————————

„E patetic. Toată lumea-i cam prea liniştită şi nu văd entuziasmul petrecerii.”

—————————————

Un comerciant cu de-ale gurii, a cărui afacere de familie a servit burgeri la petrecăreţii de la carnaval timp de mai bine de 30 de ani, a mărturisit că luni, în ziua de bank holiday, până la ora prânzului, reuşise să vândă doar două îngheţate, spre deosebire de ziua precedentă când, până la aceeaşi oră, vânduse deja cel puţin 50:

—————————————

„Este un pas înapoi, dar asta nu înseamnă că nu vom mai veni la anul. E o mică pierdere de moment; aşa e în comerţ.”

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!